Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

konS ≡ Žičke + Gumbi = Klaviatura | delavnica

6 decembra, 2021 @ 17:00 - 19:00

Mlade od devetega leta starosti naprej vabimo, da se nam pridružijo na delavnici z naslovom Žičke + Gumbi = Klaviatura, ki bo v ponedeljek, 06. decembra 2021 med 17. in 19. uro v Knjižnici Mirana Jarca (učilnica BeRi).

Te zanima, kako iz klaviature izvabimo zvok? Kako lahko sami določimo, kako glasno bo zvenel določen zvok in kakšna bo višina določenega tona?

Na delavnici bomo skupaj izdelali preprost prototip klaviature iz več tipk oz. gumbov. Spoznali bomo, kaj so potenciometri, kakšna je njihova vloga na različnih napravah, kaj lahko kontrolirajo in kako lahko nastavimo, da vplivajo na zvok. Spoznavali se bomo tudi z delovanjem piskača, delovanjem tipk, ter se podrobneje seznanili z delovanjem mikrokrmilnika, ki elementom pošilja informacije. Na koncu bomo poskusili z našim inštrumentom zaigrati tudi pesmico.

ℹ️ Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na borut.pelko@oldlokalpatriot.kulstik.com.
Delavnica je brezplačna.
Delavnica bo izvedena v skladu s z veljavnimi ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

——————————————————————————
Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Details

Date:
6 decembra, 2021
Time:
17:00 - 19:00

Organizer

Galerija

Venue