Nakup vstopnic možen tudi na vratih na dan dogodka po prodajni ceni.

O nas

LokalPatriot je danes več kot le blagovna znamka, prostor ali projekt, je gibanje, ki s svojo energijo vpliva in spodbuja ustvarjalnost, neguje svež in kritičen življenjski slog, pripravlja dobre prireditve po željah in potrebah javnosti ter obenem ustvarja nove modele kulturnih navad in odnosov, ki determinirajo sodobnega človeka kot estetsko, sociološko, visoko razvito in dojemljivo kulturno bitje.

Začetki zavoda LokalPatriot vodijo v leto 1998, ko je Društvo novomeških študentov zaradi vse večjih projektov ustvarilo tri samostojne organizacije. Ena izmed njih je LokalPatriot, ki nadaljuje in nadgrajuje delo društva na področju kulture, mladine in izobraževanja. Z redno kulturno produkcijo ter s svojimi programi in projekti združuje mlade in druge novomeške entuziaste ter ustvarjalce, ki želijo z razpoznavnim delom in ustvarjanjem v zavodu LokalPatriot oblikovati ali nadgraditi svoj osebni razvoj, hkrati pa dati svoj prispevek h kulturni, družbeni, ustvarjalni in akademski rasti dolenjske regije in širše.

Na samem začetku delovanja je bilo poslanstvo usmerjeno h Klubu LokalPatriot, ki je pomenil tudi “bazo” vseh aktivnosti. Poleg klubske dejavnosti se je vizija zavoda LokalPatriot širila tudi na druga področja, predvsem na področje regijske festivalske kulturne ponudbe, izobraževanja in multimedijskih vsebin. Tako so v preteklih letih nastali projekti, ki so danes predstavniki kreativne produkcije nacionalnega značaja in pomenijo kvalitativne premike v kulturnem razvoju Novega mesta. Tu najprej omenimo mednarodni festival Jazzinty, Galerijo Simulaker, Multimedijski center Dolenjske ter mednarodni glasbeni festival Muzejski vrtovi in cikel koncertov Jazzinty Abonma. Spodbujanje kreativnosti pri mladih odražajo predvsem projekti kot so Fotografska izkušnja, Mladinsko ustvarjalno središče – MUS in ostale koprodukcije z ostalimi, lokalnimi in nacionalnimi partnerji, ki posegajo tudi na področja filma, literature, likovne umetnosti in na splošno na področja interdisciplinarne, multimedijske forme sodobne umetnosti.

S strani Ministrstva za kulturo smo pridobili status delovanja v javnem interesu na področju kulture ter status mladinskega centra s strani Urada Republike Slovenije za mladino.Naši partnerji: