Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

konS ≡ BridA: LIDAR-3D, kreativna vizualizacija

17 januarja, 2022 @ 16:00 - 19:00

Mlade od dvanajstega leta starosti naprej vabimo, da se nam pridružijo na delavnici z naslovom LIDAR-3D, ki bo pod vodstvom umetniškega kolektiva BridA potekala v ponedeljek, 17. januarja 2021 med 16. in 19. uro v Knjižnici Mirana Jarca (učilnica BeRi).

⚡ Delavnica tematizira uporabo najnovejših tehnologij, ki jih opažamo v tako imenovanih pametnih napravah in brezpilotnih vozilih. Dotika se specifičnega področja LIDAR tehnologije, ki pomeni 3D svetlobno zaznavanje okolja z uporabo laserskih žarkov. Delavnica omogoča spoznavanje nove tehnologije, ki ob njeni praktični uporabi v digitalizaciji okolja predstavlja velik kreativni in umetniški potencial.

Sodelujoči bodo lahko izkusili kako resničnost oziroma predmete s pomočjo tehnologije prenesemo v virtualni svet, kjer se odprejo številne možnosti kreativnega manipuliranja, ki omogoča, da objekte zlahka spreminjamo in postavljamo v različna okolja. Sodelujoči se bodo na delavnici naučili kako delujejo 3D skenerji s pomočjo LIDAR tehnologije. Soočili se bodo tudi s kritičnim pogledom na to kako implementacija novih tehnologij vpliva na naše vsakdanje življenje, v luči digitalizacije resničnosti za doseganje različnih ekonomskih ciljev.

ℹ️ Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na borut.pelko@oldlokalpatriot.kulstik.com.
Delavnica je brezplačna.
Delavnica bo izvedena v skladu s z veljavnimi ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

——————————————————————————
Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Details

Date:
17 januarja, 2022
Time:
16:00 - 19:00

Organizer

Galerija

Venue