Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

DNŠpil: NeSeBat + Ram Session

24 februarja, 2017 @ 22:00 - 23:55

V petek, 24. februarja ob 22. uri, nas na DNŠpilu čaka dvojni spored ter dva vrhunska banda.

Band Ram Session je blues/rock band, ki prihaja iz Kočevja. V njihovi glasbi je čutiti močan naboj starega rocka, bluesa in tudi reggae-a, ki ga odlično prezentirajo skozi avtorske kompozicije, ki “pritegnejo poslušalca in ga popeljejo na glasbeno popotovanje”.

Na glasbeno sceno so prodrli leta 2013/2014 z singloma “Pet do (špilej)” in “I spy” (Kompilaciji Kočevje špila – Lik of in Razkačeno).
V istem letu pa so Ram Session opozorili na svojo močno avtorsko noto, ko so igrali vse do finala tekmovanja Šou rock, ter poželi dobre kritike s strani poslušalcev in organizatorjev.

Primož Repar – kitara, glavni vokal
Jernej Konte – bobni
Michael Črnkovič – bas kitara
Miha Šmalcelj – klaviature, klavirske orgle, spremljevalni vokal

NeSeBat je skupina milega imena in neusmiljene muzike. Konec leta 2011 ustanovljena ljubljanska alter-rockovska četverica svojo post-hard-core držo dolguje zlasti dolgoletni prisotnosti njenih članov (in članice) na t.i. alternativni glasbeni sceni. Glasba vleče in mesi vplive od garažnega rocka, punka, funka, hard cora do reggeaja, ne bojijo pa se niti lepih tonov. Besedila so družbeno angažirana, napisana pretežno v angleščini, a tudi kak drug domač jezik jim ni tuj. Po prvencu “On nesebat pas dans l’espoir du succes” (ZARŠ, 2015) s trinajstimi skladbami zdaj pripravljajo nov hrupen zadetek, zato so se pred kratkim okrepili z dodatnim članom.

Skratka, ni se za bat!
Arnold Marko – vokal, kitara
Tomaž Drozg – kitara
Rok Tomšič – kitara
RV Maček – bas, spr. vokal
Tina Jenko – bobni

VSTOP PROST!

Dogodek podpira Mestna občina Novo mesto.

Details

Date:
24 februarja, 2017
Time:
22:00 - 23:55

Organizer

Venue

Galerija