Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Metal Patriot: Panikk, Battlex, Articulation of Antipathy

18 februarja, 2017 @ 21:30 - 23:55

5€

Po mnogih letih se v LokalPatriot vračajo PANIKK, ki bodo prvič v živo predstavili nekatere skladbe iz nove plošče ˝Discarded existence˝, ki izide 15. marca. Premierno pa bodo v Novem mestu nastopili še BATTLEX in ARTICULATION OF ANTIPATHY. Vabljeni!

PANIKK:

Panikk iz Ljubljane so se od 2008 do danes razvili v pravo glasbeno bombo. Igrajo hiter in energičen old school Bay Area thrash metal v stilu Vio-lence, Forbidden, Exodus, Forced Entry…. Za seboj imajo posnet demo iz leta 2009 in lepo število koncertov. V začetku leta 2013 so pri založbi Metal Tank Records izdali težko pričakovani debitantski album z naslovom »Unbearable Conditions«, ki je takoj požel kopico pohval in pozitivnih kritik. Zasedbo sestavljajo Gašper “Gapa” Flere (kitara, vokal), Jaka Črešnar (kitara), Rok Vrčkovnik (bas) in Grega Košmerl (bobni). V letu 2014 se jim je pridružil tudi novi bobnar Črt Valentič iz skupine Mephistophelian. V letu 2015 so igrali na MetalDays festivalu, igrali so skupaj z Nuclear Assault in imeli veliko koncertov doma in v tujini. V septembru je je prišlo do nekaj sprememb pri članih – Nejca Nardina na kitari je zamenjal Jaka Črešnar in junija so izdali EP” Pass the Time”, ki je bil ponovno odlično sprejet s strani medijev in publike. Prenovljena zasedba trenutno dela na drugem albumu, ki bo izšel marca 2017 pri španski založbi Xtreem Music.

BATTLEX:

BattleX obstaja že od leta 2007, vendar se njihova glasbena pot v trenutni zasedbi začne leta 2010, in sicer z izdajo bolj tradicionalno obarvanega EPja The Point of No Return, s katerim so se uvrstili v finale natečaja ŠOUROCK 2010. Nadaljevali so z igranjem po Sloveniji in ustvarjanjem novih mojstrovin, ki so jim skupaj z energično in neusmiljeno izvedbo prinesli še eno uvrstitev v finale, tokrat festivala Newcomer v Grazu leta 2012. Prvi album, z naslovom Imminent Downfall, je rezultat nekaj let kovanja metala stare šole in modernega pristopa k aranžmajem in produkciji. V živo ali na posnetku, BattleX vedno podrejo vse standarde z udarnim in brezkompromisnim metalom.

ARTICULATION OF ANTIPATHY:

Articulation of Antipathy je nihilistično mizantropičen ansambel iz majhnega metalskega mesteca Železniki. Band ima pravzaprav že dokaj dolgo brado, ki pa jo zelo poredko razkazuje, saj sta rosna mladost moštva in želja po vlačenju po raznih zakotnih luknjah že šli v pizdo m****no. Prav tako se AoA požvižgavajo na sodobne marketinške trike in podobne pristope, zato najbrž niti najpametnejša od vaših pametnih naprav o njih ne ve kaj dosti (Blagor nevednim, zakaj njih je nebeško kraljestvo (Mt 5, 3).). Sicer pa gre za klasično defenzivno death metalsko postavitev bobni-kitara-bas-gobec, ki vas bo ponovno navdušila nad znanim rekom: Vse je šlo v kurac.

Dogodek podpira Mestna občina Novo mesto.

Details

Date:
18 februarja, 2017
Time:
21:30 - 23:55
Cost:
5€

Organizer

Galerija

Venue

Galerija