Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mestno pustovanje: Jantarni Disco Boogie

25 februarja, 2017 @ 20:00 - 23:55

2€

Leto 2017 je v Novem mestu “Jantarno leto”, zato letošnji pustni disco boogie v klubu LokalPatriot dobiva še dodatno vsebino.

Z dogodkom bomo začeli že ob 20. uri, ko bo Rado Trifković z brezplačnim tečajem disco plesov poskrbel, da boste kasneje na plesišču razkazovali povsem sveže plesne gibe. Istočasno vas vabimo na poslikavo obraza, s katero bodo vaše pustne maske še pridobile na unikatnosti.

Ob 22. uri se začne tradicionalno pustno rajanje ob zvokih plesnih disco klasik, ki ga bomo dodatno popestrili z izborom za najboljšo tematsko masko, povezano z jantarjem in jantarno cesto.

Jantar je okamenela smola iglavcev, ki je vse od prazgodovine do danes predstavljala magično, varovalno in zdravilno snov. Največja in najpomembnejša nahajališča jantarja ležijo na območju Baltika, od koder se je že pred tisočletji pričelo nabiranje in transport proti jugu. Jantarna pot je ime koridorja, po katerem je dotekal prenos in prevoz te magične, oranžno rumene snovi proti kupcem, ob Jadranskem morju in širše – Sredozemskem morju.

Prazgodovinski del poti je potekal tudi skozi Dolenjsko in v Novem mestu, ki je v tem času predstavljal enega od evropskih centrov, se je ohranila množica jantarnih izdelkov. Veliko število izdelkov ter vrhunsko oblikovan nakit iz uvoženega jantarja, ki dopolnjuje domače, mojstrsko oblikovane steklene izdelke, najdene na novomeških grobiščih, potrjuje spoznanja o pomembnosti območij Novega mesta in širše.

Bodite izvirni!

Vstopnina: do 22. ure brezplačno // od 22. ure naprej: 2 eur

Dogodek podpira Mestna občina Novo mesto.

Details

Date:
25 februarja, 2017
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
2€

Organizer

Galerija

Venue

Galerija