Nakup vstopnic možen tudi na vratih na dan dogodka po prodajni ceni.
Novice

LokalPatriot v konzorciju devetih partnerjev začenja z vseslovenskim projektom KONS!

Objavljeno 11.10.2019, avtor patriotmin

V petek, 20. septembra 2019, smo v Hiši Evropske unije v Ljubljani v sodelovanju z osmimi partnerji iz vse Slovenije predstavili projekt KONS – Platformo za sodobno raziskovalno umetnost, v sklopu katerega bodo v prihodnjih letih potekali številni lokalni, regionalni, državni in mednarodni projekti.

Na tiskovni konferenci so bili prisotni predstavniki vseh partnerjev platforme, ki je pridobila evropska kohezijska sredstva prek Strategije pametne specializacije (SPS), objavljene maja 2015 s strani Službe vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK): Zavod Kersnikova, Zavod Projekt Atol, Zavod Aksioma, Društvo Ljudmila in Zavod Cona – vsi iz Ljubljane ter Univerza v Novi Gorici – Akademija umetnosti, Mladinski center Velenje, LokalPatriot Novo mesto in Mladinski kulturni center Maribor.

Na naše povabilo sta se dogodka udeležila tudi Mihael Štrukelj (sekretar, Ministrstvo RS za kulturo) ter dr. Peter Wostner (sekretar, Služba vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko socialno politiko).

Več o projektu, konzorciju in dejavnostih, ki jih bomo v okviru projekta izvajali, pa najdete tukaj -> https://bit.ly/2mjCyTm.

———-
Projekt KONS:: Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.
»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.«.