Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

modul konS ≡ BridA / spletni pogovor

10 novembra, 2020 @ 18:00 - 20:00

Spletni pogovor v živo

V okviru modula konS vas v torek, 10. novembra ob 18. uri vabimo na spletni pogovor z umetniško skupino BridA. Umetniška skupina se bo s kuratorjem Galerije Simulaker Adrijanom Praznikom pogovarjala o projektu Plantportation / Q-modul, ki bo v letu 2021 premierno predstavljen v Novem mestu.

BridA/Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica, gradi in vstopa v medprostor, ki si ga z obstoječimi mentalnimi vzorci težko predstavljamo. Njihov raziskovalni projekt Plantportation / Q-modul se osredotoča na kvantno prepletenost in kvantno superpozicijo, ki predstavljata jedro aktualnih znanstvenih raziskav kot so kvantni računalnik ali izjemno hiter prenos informacij.

Plantportation / Q-modul je zastavljen kot večplastno vstopanje v dimenzijo kvantne prepletenosti in s tem v možne teoretične posledice in interakcije, med katere spada tudi kvantna teleportacija. Ideja je iz znanstvene plati predstavljena z različnimi teorijami, ki nam nikoli ne podajo jasne predstave o kvantni dimenziji.

Ljudje potrebujemo bolj otipljive in razumljive rezultate; znanstvena fantastika iz teh pojavov gradi plodno literarno in filmsko produkcijo, ki znanstvene izsledke interpretira kot magičnost ali kot specialne efekte, kar pa kvantno naravo potisne še bolj v ozadje. Ali je teleportacija torej mogoča?

Uvod v pogovor bo predstavljal video, ki osvetljuje idejo in razvoj projekta – ta je še zmeraj v procesu nastajanja, BridA pa bo spregovorila tudi sama in odgovorila na vaša vprašanja.

Prenos v živo bo na Facebook strani LokalPatriot.

___
Projekt konS:: Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Programe zavoda LokalPatriot in Galerije Simulaker podpira Mestna občina Novo mesto.

Details

Date:
10 novembra, 2020
Time:
18:00 - 20:00

Organizer

Galerija

Venue