Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Naredi sam: Solnilec / spletna delavnica

15 decembra, 2020 @ 17:00 - 20:00

Torek, 15. december 2020 med 17. in 20. uro

Mlade med 15. in 29. letom starosti vabimo na spletno delavnico, ki jo v sodelovanju z zavodom Kersnikova pripravlja LokalPatriot. Na delavnici bomo izdelovali Solarni polnilec ter izdelavo povezali z umetniškimi procesi, ki jo nadgrajujejo.

Na delavnici so bodo udeleženci in udeleženke seznanili/e s temo obnovljivih virov energije. Z mentorji bodo raziskovali varčevanje in kako priti do elektrike s čim nižjim negativnim vplivom na okolje. Pozornost bomo posvetili predvsem raziskovanju pridobivanja energije v prihodnosti (obnovljivi viri). Podrobneje si bodo pogledali kako delujejo sončne celice in kako bi lahko izboljšali njihovo učinkovitost. Tekom delavnice bodo izdelali solarne polnilce in stojala za le te, s pomočjo katerih bodo optimizirali izpostavljenost solarne celice. Seveda jih bodo tudi testirali in če bo dovolj sonca, bodo delno napolnili mobilne telefone ter jim dodali umetniške elemente.

Delavnica je za udeležence brezplačna, ves potreben material za izdelavo Solnilca pa priskrbimo mi!

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na gasper.beg@oldlokalpatriot.kulstik.com, kjer dobite tudi dodatne informacije.

Delavnice za mlade, ki jih izvajamo v okviru naših programov predstavljajo razburljiva in navdihujoča raziskovanja, učenja in ustvarjanja. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.

Izvedbo delavnic in programe zavoda LokalPatriot podpira Mestna občina Novo mesto.

Foto: Hana Jošić

Details

Date:
15 decembra, 2020
Time:
17:00 - 20:00

Organizer

Galerija