Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

KonS: Usposabljanje za bodoče mentorje / vabilo

26 marca, 2020 @ 17:00 - 19:00

Široko polje interaktivnega ustvarjanja in delavnic, pri katerem se križajo umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse, vabi k usposabljanju raziskovalke/ce, ustvarjalke/ce za bodoče mentorice/je. Sodelovanje s strokovnjaki, možnost razvoja lastnih idej, timsko delo ter ustvarjanje na presečišču znanosti in umetnosti – prav to priložnost odpiramo v zavodu LokalPatriot, kjer se lahko vključiš v različne dejavnosti, ki hekajo različne napredne tehnologije. Poslanstvo sodelovanja vidimo v navduševanju otrok in mladih za razmišljanje izven okvirjev in v igrivem ustvarjanju – v spodbujanju vznemirljivih situacij, iz katerih vzplamti ustvarjalna energija umetnic/kov, znanstvenic/kov, inženirk/jev in drugih vizionark/jev, ki svoje projekte razstavljajo v galerijah sodobnih raziskovalnih umetnosti. Prav tako je naše poslanstvo spodbujanje javne razprave in senzibilizacija družbe za priložnosti in nevarnosti, ki obstajajo ob nerazumevanju sodobnih tehnologij.

KDO?
Matematičarke/ji, mehatroničarke/ji, elektrotehničarke/ji, programerke/ji, biotehnologi/nje, umetnice/ki, fotografi/nje, pedagogi/nje, znanstvenice/ki, študentke/i, dijaki/nje … Vsi, ki bi svojo energijo radi posredovali mladim in znanja željnim.

KDAJ in KJE?
Srečali se bomo 26. 3. 2020, ob 17. uri v hostlu Situla (Dilančeva ulica 1, Novo mesto). Če želiš sodelovati in ti ta termin ne ustreza, nam vseeno pošlji sporočilo in se bomo dogovorili drugače.

KAKO?
Prek spletne povezave (https://forms.gle/JSsMne3LJ4DMZvwL9 – google forms) nam pošlji sporočilo s kratkim pripisom, zakaj bi želel/a sodelovati in soustvarjati naš program.

Usposabljanje bo izvedla ekipa Zavoda Kersnikova (www.kersnikova.org). Usposabljanje poteka v okviru projekta #konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in poteka v štirih slovenskih mestih: v Velenju, Novem mestu, Mariboru in Novi Gorici.

Se vidimo!

konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je projekt, izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Foto: Hana Jošić

Programe zavoda LokalPatriot in Galerije Simulaker podpira Mestna občina Novo mesto.

Details

Date:
26 marca, 2020
Time:
17:00 - 19:00

Organizer

Galerija

Venue