Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

konS: Solarboti / delavnica

2 decembra, 2019 @ 17:00 - 20:00

Otroke, stare od devet do štirinajst let vabimo, da se nam pridružijo na delavnici v okviru projekta konS, ki bo v ponedeljek, 02. decembra 2019 med 17. in 20. uro v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu.

Iz delov starih računalnikov in mobitelov bodo udeleženci in udeleženke izdelali preproste solarne robotke različnih oblik. Solarboti se bodo premikali, brneli in zaletavali s pomočjo svetlobe. Na delavnici se bodo otroci in mladi spoznali tudi z obnovljivimi viri energije in s spajkanjem električnih elementov.
Za serijo delavnic, na katerih izdelujemo solarne žverce, nas je navdihnilo delo Ralfa Schreiberja in Christiana Faubla.

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na gasper.beg@oldlokalpatriot.kulstik.com.

-> Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na povezavi: kons-platforma.org.

Avtorica fotografije: Hana Jošić
——————————————————————————————-
Projekt konS: Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.«.

Details

Date:
2 decembra, 2019
Time:
17:00 - 20:00

Organizer

Galerija

Venue