Nakup vstopnic možen tudi na vratih na dan dogodka po prodajni ceni.
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

konS ≡ Jakob Grčman: Zvočni[K]rožnik | delavnica

28 novembra, 2022 @ 15:00 - 19:00

⌛ Knjižnica Mirana Jarca (Učilnica BeRi), Rozmanova ulica 28, 8000 Novo mesto
Ponedeljek, 28. november med 15. in 19. uro
Delavnica za otroke (9 – 14 let)

ℹ️ Zvočniki nas spremljajo na vsakem koraku: v trgovinah, avtomobilih, na koncertih…še s sabo jih nosimo, ker se skrivajo v telefonih. Pa veš kako delujejo in kako jih lahko izdelaš sam?

Na delavnici bomo spoznali, kako delujejo zvočniki in kaj zvok sploh je. Naučili se bomo izdelati preprost zvočnik iz papirnatih krožnikov, magneta in bakrene žice. Poleg tega bomo naredili tudi ojačevalec in v tem procesu raziskovali elektrotehniko, spoznavali komponente in se urili v spajkanju. Svoje zvočnike bodo udeleženci tudi preizkusili, saj se jih da povezati kar na telefon ali drugo napravo, preko katere želimo predvajati glasbo.
____
Prijava
Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na:
borut.pelko@oldlokalpatriot.kulstik.com, ob prijavi pa sporočite svoje ime, priimek, e-poštni naslov in starost.
Delavnica je brezplačna.
____
Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

Delavnica je bila razvita v okviru projekta konS.
____
Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

Details

Date:
28 novembra, 2022
Time:
15:00 - 19:00

Organizer

Galerija

Venue