Nakup vstopnic možen tudi na vratih na dan dogodka po prodajni ceni.
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

konS ≡ Lovrenc Košenina: TEENSYnth | delavnica

21 novembra, 2022 @ 16:00 - 19:00

⌛ Knjižnica Mirana Jarca (Učilnica BeRi), Rozmanova ulica 28, 8000 Novo mesto
Ponedeljek, 21. november med 16. in 19. uro

AVTORICA: Tara Pattenden
MENTOR: Lovrenc Košenina
TRAJANJE: 3-4 ure
ZNANJA: zelo osnovno znanje programiranja, osnove elektronike in zvoka.

ℹ️ Na delavnici se bomo spoznali z razvojno ploščico Teensy ter preizkusili, kako z njo proizvajamo zvok. Z uporabo Teensy 3.2 in nekaterih osnovnih elektronskih komponent (kot so potenciometri in gumbi) bomo sestavili elektronsko zvočilo z dvema oscilatorjema, ki ga bomo poimenovali TEENSYnth!

Delavnica bo pokrila številne koristne informacije za začetnike, na primer, kako z Teensy orodjem za oblikovanje zvočnega sistema ustvariti oscilator. Pokukali bomo v Arduino kodo in jo pripravili tako, da bomo sintisajzerju lahko prosto dodajali potenciometre in senzorje.

PRIJAVA: Udeležba na delavnici je brezplačna, izdelek ostanek v lasti udeležencev.
Delavnica je namenjena otrokom 9+. Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na borut.pelko@oldlokalpatriot.kulstik.com.

Otroci naj s seboj prinesejo svoje slušalke (če jih imajo).

Udeleženci delavnice se bodo spoznali z zvočnimi možnostmi, ki jih ponuja razvojna ploščica Teensy 3.2, ter z dodajanjem nekaterih osnovnih elektronskih komponent (kot so potenciometri in LDR) sestavili elektronsko zvočilo z dvema oscilatorjema.

O AVTORICI
Delavnico je razvila Tara Pattenden, avstralska umetnica, ki spaja področja DIY elektronike, hrupa, performativnosti in e tekstilnih vezij (soft circuitry), izdeluje pa tudi avtorska elektronska zvočila. Je del britanske zasedbe BodyVice, za katere ustvarja edinstvene elektronske instrumente za njihove nastope v živo. Pod imenom Phantom Chips zadnjih 20 let nastopa in izdeluje nosljive sintetizatorje zvoka ter je del glasbenih zasedb Monster Zoku Onsomb in Kunt.

MENTOR
Lovrenc Košenina je arhitekt, pedagog in izdelovalec. Deluje na področjih formalnega in neformalnega izobraževanja, sodobne raziskovalne umetnosti, informatike in mehatronike.
____
Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

Produkcija: Zavod Projekt Atol
Delavnica je bila razvita v okviru projekta konS.
____
Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

Details

Date:
21 novembra, 2022
Time:
16:00 - 19:00

Organizer

Galerija

Venue