Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

DNŠ potopis: V 14-ih dneh okoli sveta

31 marca, 2017 @ 20:00 - 22:00

Potopisno predavanje ali kako smo 14 dni potovali okoli sveta.

Pot v neznano, prepletena s strahom in našo domišljijo. Kaj se bo zgodilo, koga bomo srečali, kaj bomo tam počeli, ali bom padel v reko, ali bom doma pozabil sončna očala in mi bo sonce močno pripekalo naravnost v oči!!! Koliko kaj-ev in če-jev in ali-jev!

Destinacija je bila izbrana naključno, po izboru šestih prijateljev. Igor je izvlekel Tokio, ker si je strašansko želel preizkusiti pristen domač sushi, narejen po najboljšem izboru domačih japonskih tetk. Gogi se je želel preizkusiti v hitrostno-umetnostnem plavanju z delfini in je tako izžrebal Filipine (tudi delfini so izbrali njega, ker tako izklesanega telesa pač ne vidijo vsak dan!). Miro, naš balkano-latino, ni mogel iz svoje kože in si je tako omislil tečaj sambe na kolumbijskem festivalu. Žiga je bil ujet v trenutek šibkosti, ki je bil posledica lačnega želodca, tako da je bila njegova prva misel ameriški hamburger, ki si ga je zamislil pojesti v enem ugrizu (griz, griz Žiga). Blaž in Vojc nista vedela kam bi se odpravila, sta pa bila prepričana v svoje znanje nemščine, tako da sta si oba izbrala München. Ker je bilo pri žrebu določeno pravilo, da si vsak lahko izbere le po eno državo, si je na koncu Blaž premislil in izbral Tajvan.

Plan je bil torej sledeč (z nekaj ovinki, ker pač letalo ni želelo leteti po naših željah!):

Benetke (ITA) – Bogota (KOLUMBIJA) – Miami (ZDA) – Washington (ZDA) – New York (ZDA) – Tajpej (TAJVAN) – Manila (FILIPINI) – El Nido (FILIPINI) – Cebu (FILIPINI) – Tokyo (JAPONSKA) – Madrid (ŠPANIJA) – München (NEM) – Ljubljana (SI)

Vas zanima kaj od plana je ostalo?

PRIDITE IN PREVERITE 31. marca ob 20.00 v KNJIGARNI GOGA – Novo mesto.

Vse to je mogoče s www.pocenipotivati.si.

Details

Date:
31 marca, 2017
Time:
20:00 - 22:00

Organizer

Venue

Galerija