Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

DNŠpil: Carnaval + Kormorana

8 aprila, 2017 @ 22:00 - 23:55

Na aprilskem DNŠpilu bomo gostili dva vrhunska banda. Prihajajo Carnaval, eni izmed vodilnih slovenskih stonerjev, družbo pa jim bodo delali domači Kormorana. V soboto, 8. aprila 2017 ob 22. uri.

CARNAVAL

Iz zaloškega brloga se po daljšem obdobju mirovanja zopet sliši lomastenje in kraval. Zver iz Barake je še kako živa in komaj čaka, da prečisti vaša nežna ušesa in v vas zakotali novo porcijo mastnih riffov, zbranih na četrti dolgometražni plošči Miss Universe.

Carnaval so težkokategorni orači domače stonerske njive. Z značilnimi mastnimi riffi, spevnimi linijami in nepredvidljivimi zasuki že več kot desetletje veljajo za ene najbolj prepoznavnih dedičev klasičnega stoner-rockovskega izročila pri nas. Ker pa je zaloška zemlja rodovitnejša od puščavskega peska z vsakim albumom osvajajo nova rodovitna ozemlja na širokem polju med rockom, bluesom in metalom.

Fantje so decembra med zvezde izstrelili novo ploščo, ki sliši na ime Miss Universe, za katero so poželi že lepo število odličnih recenzij, tako domačih, kot tujih. Čeprav je bil material, zbran na plošči, že kakšno leto prej klasična postrežba njihovih živih nastopov, ga sedaj fantje dozirajo še bolj udarno in suvereno, seveda pa ne manjka njihovega železnega repertoarja, hitičev iz starejših plošč, mogoče pa bo slišati še kaj čisto novega.

“Seatbelts: 3, 2, 1.
The ignition starts,
Acceleration to the stars…”

Carnaval so:

Ažo – kitara & vokal
Vičo – kitara
Mato – bobni
Sacco – bas

KORMORANA

Kormorana (Lenč, Maks & Počo) – Ker je oko Sokolovo samo že malce slabovidno, je v dir poslalo svojo mutantsko dvoglavo ptico plenilko. Izpod njenih kril se po podgurskem vinorodnem okolišu zgrinjajo temne sence, veliko bolj strašljive od peronospore. Trio pospešeno drobi lehnjak, ki kot ena redkih na vodi plavajočih kamnin napoveduje tekočo gmoto, ki bo vsak čas treščila in se raztrashčila.

Dogodek podpira Mestna občina Novo mesto.

Details

Date:
8 aprila, 2017
Time:
22:00 - 23:55

Organizer

Venue

Galerija