Novice

V LokalPatriot-u začenjamo z online usposabljanjem za mentorje v okviru projekta konS!

Objavljeno 04.05.2020, avtor patriotmin

Kljub korona situaciji, se v LokalPatriot-u ne damo. Intenzivno razvijamo in testiramo vsebine ter iščemo načine, kako bi jih čim lažje pripeljali do vas. Med drugim pripravljamo online usposabljanje za mentorje delavnic v okviru projekta konS. Dobivali se bomo enkrat tedensko in obdelali teoretični del usposabljanja. Ko se bodo razmere spremenile, pa se bomo lotili še hands-on dela, ki ga bomo izvajali lokalno v hostlu Situla. Začeli bomo v tednu med 11. in 15. majem, ponovno pa vas spominjamo, kaj in kako bomo počeli:

Široko polje interaktivnega ustvarjanja in delavnic, pri katerem se križajo umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse, vabi k usposabljanju raziskovalke/ce, ustvarjalke/ce za bodoče mentorice/je. Sodelovanje s strokovnjaki, možnost razvoja lastnih idej, timsko delo ter ustvarjanje na presečišču znanosti in umetnosti – prav to priložnost odpiramo v zavodu LokalPatriot, kjer se lahko vključiš v različne dejavnosti, ki hekajo različne napredne tehnologije. Poslanstvo sodelovanja vidimo v navduševanju otrok in mladih za razmišljanje izven okvirjev in v igrivem ustvarjanju – v spodbujanju vznemirljivih situacij, iz katerih vzplamti ustvarjalna energija umetnic/kov, znanstvenic/kov, inženirk/jev in drugih vizionark/jev, ki svoje projekte razstavljajo v galerijah sodobnih raziskovalnih umetnosti. Prav tako je naše poslanstvo spodbujanje javne razprave in senzibilizacija družbe za priložnosti in nevarnosti, ki obstajajo ob nerazumevanju sodobnih tehnologij.

KDO?
Matematičarke/ji, mehatroničarke/ji, elektrotehničarke/ji, programerke/ji, biotehnologi/nje, umetnice/ki, fotografi/nje, pedagogi/nje, znanstvenice/ki, študentke/i, dijaki/nje … Vsi, ki bi svojo energijo radi posredovali mladim in znanja željnim.

KAKO?
Prek spletne povezave – https://forms.gle/JSsMne3LJ4DMZvwL9 nam pošlji sporočilo s kratkim pripisom, zakaj bi želel/a sodelovati in soustvarjati naš program.

Usposabljanje bo izvedla ekipa Zavoda Kersnikova (www.kersnikova.org). Usposabljanje poteka v okviru projekta konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in poteka v štirih slovenskih mestih: v Velenju, Novem mestu, Mariboru in Novi Gorici.

Se vidimo!

Partnerji projekta: Kersnikova, Aksioma, Projekt Atol, Zavod Cona, Ljudmila, MKC Maribor, LokalPatriot, Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici, MC Velenje

konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je projekt, izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.