Novice

Tudi v letu 2020 nadaljujemo z aktivnostmi projekta Logbook

Objavljeno 30.06.2020, avtor patriotmin

Naša občina je že od leta 2018 vključena v pilotni projekt Logbook, ki pa je z letošnjim letom postal bogatejši še za štiri nove občine članice. Del projekta je tudi naš mladinski center in skupaj tako nadaljujemo z aktivnostmi projekta.

Med epidemijo, ki je preprečila izvedbo nekaterih aktivnosti, smo zato mladinski centri in mladinske organizacije v naši občini ob podpori na daljavo, pridno beležili aktivnosti za mlade, ki smo jih morali iz fizičnega prestaviti v virtualni svet. V juniju smo se mladinske organizacije skupaj z Mestno občino Novo mesto ter predstavniki Občine Brežice in Mladinskega centra Brežice srečale v Društvu za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, kjer sta nas obiskali predstavnici Mreže MaMa na podpornem terenskem obisku, katerega namen je dodatno podpreti vse uporabnike pri vzpostavljanju strukture v orodju in pravilnem beleženju aktivnosti mladinskega dela. Predebatirali smo nekatere dileme pri vnašanju, razvila pa se je tudi konstruktivna diskusija o kakovosti mladinskega dela, ki jo bomo razvijali skozi izvedbo letne evalvacije v orodju Logbook oktobra letos. Poleg beleženja, Logbook namreč vključuje tudi različna evalvacijska orodja, ki nam omogočajo slišati glas mladih. Na podlagi teh podatkov se lahko mladinsko delo razvija, postaja bolj kakovostno in s pomočjo primerjalne analize rezultatov med različnimi leti vrednoti napredek ter si v skladu s tem postavlja cilje za prihodnost.

Veselimo se prihajajočih aktivnosti v okviru projekta in polletne evalvacije oziroma rezultatov, ki bodo pokazali napredek in učinke mladinskega dela v naši lokalni skupnosti. Vabljeni k spremljanju naše spletne strani, kjer bomo sproti poročali o dogajanju.