Nakup vstopnic možen tudi na vratih na dan dogodka po prodajni ceni.
Kulturno-kreativni sektor

LPK za boljšo vključenost KKS // Novo mesto

Objavljeno 01.12.2021, avtor patriotmin


LokalPatriot v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje vabi na serijo regijskih delavnic za deležnike pri pripravi Lokalnih programov kulture (LPK).

Dejstvo številka 1: Kljub zakonski obvezi iz leta 2013 petina lokalnih skupnosti v Sloveniji nima sprejetih lokalnih kulturnih programov.

Dejstvo številka 2: Vključenost deležnikov s področja kulturno-kreativnega sektorja (KKS) in nevladnih organizacij v pripravo in vsebino tovrstnih dokumentov je izredno slaba.

Namen projekta je opolnomočenje predstavnikov kulturno-kreativnega sektorja, nevladnih organizacij ter lokalnih skupnosti za vključujočo pripravo lokalnih kulturnih programov v posameznih lokalnih okoljih. V ta namen bomo v obliki posvetov in izmenjave praks med deležniki (lokalne skupnosti, javni zavodi, nevladne organizacije, kulturno-kreativni sektor, podjetja) v posameznih vzorčnih okoljih (Novo mesto, Ptuj, Velenje, Murska Sobota) izvedli štiri regijske delavnice, na katere vabimo zainteresirani predstavniki primerljivih lokalnih okolij z razvojnim potencialom. Delavnice bodo namenjene skupinam do dvanajst oseb, pri čemer bodo na eni delavnici prisotni deležniki iz različnih lokalnih okolij v regiji. Poudarek bo na vključevanju KKS v LPK. Po končanih regijskih dogodkih sledi evalvacija ugotovitev, nato pa izdaja priročnika (»Kako v nekaj korakih pripraviti LPK?«) s priporočili lokalnim skupnostim za vključujočo pripravo KKS v LPK.

Delavnice bodo vodili moderatorji z dolgoletnimi praktičnimi izkušnjami zagovorništva in priprave strateških dokumentov.

Prvi izmed dogodkov se bo zgodil v novomeški Galeriji Simulaker v sredo, 8. decembra 2021 ob 11. uri.

Interesente vabimo, da se na dogodek prijavijo s sporočilom na e-poštni naslov borut.pelko@oldlokalpatriot.kulstik.com. Dogodki bodo potekali ob upoštevanju omejitev in v skladu z veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom.

»Zavezani sodelovanju in podpori ustvarjalcem soustvarjamo podporne programe in priporočila za oblikovanje nacionalnih politik ter skrbimo za promocijo sektorja doma in v tujini.« [vir: czk.si]

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.