Nakup vstopnic možen tudi na vratih na dan dogodka po prodajni ceni.
Kulturno-kreativni sektor

LPK za boljšo vključenost KKS // Murska Sobota

Objavljeno 04.04.2022, avtor patriotmin


LokalPatriot, v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, vabi na regijsko delavnico za deležnike pri pripravi Lokalnih programov kulture (LPK).

Dogodek v Murski Soboti se bo zgodil v MIKK-u v četrtek, 14. aprila 2022 ob 11. uri.

Dejstvo številka 1: Kljub zakonski obvezi iz leta 2013 petina lokalnih skupnosti v Sloveniji nima sprejetih lokalnih kulturnih programov.

Dejstvo številka 2: Vključenost deležnikov s področja kulturno-kreativnega sektorja (KKS) in nevladnih organizacij v pripravo in vsebino tovrstnih dokumentov je izredno slaba.

Namen projekta je opolnomočenje predstavnikov kulturno-kreativnega sektorja, nevladnih organizacij ter lokalnih skupnosti za vključujočo pripravo lokalnih kulturnih programov v posameznih lokalnih okoljih. V ta namen bomo v obliki posvetov in izmenjave praks med deležniki v posameznih vzorčnih okoljih (Novo mesto, Ptuj, Velenje, Murska Sobota) izvedli štiri regijske delavnice, na katere vabimo zainteresirane predstavnike lokalnih okolij z razvojnim potencialom.

Delavnica bo namenjena skupinam do dvanajst oseb, pri čemer bodo na eni delavnici prisotni deležniki iz različnih lokalnih okolij v regiji. Poudarek bo na vključevanju KKS v LPK. Po končanih regijskih dogodkih sledi evalvacija ugotovitev, nato pa izdaja priročnika (»Kako v nekaj korakih pripraviti LPK?«) s priporočili lokalnim skupnostim za vključujočo pripravo KKS v LPK.

Delavnico bodo vodili moderatorji z dolgoletnimi praktičnimi izkušnjami zagovorništva in priprave strateških dokumentov.

Interesente vabimo, da se na dogodek prijavijo s sporočilom na e-poštni naslov borut.pelko@oldlokalpatriot.kulstik.com.

»Zavezani sodelovanju in podpori ustvarjalcem soustvarjamo podporne programe in priporočila za oblikovanje nacionalnih politik ter skrbimo za promocijo sektorja doma in v tujini.« [vir: czk.si]

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Izvedbeni partnerji dogodkov so MIKK Murska Sobota, MKC Maribor in MC Velenje.