Novice

Foto natečaj UTRIP UČEČE SE SKUPNOSTI – DANES ZA JUTRI

Objavljeno 08.05.2017, avtor patriotmin

RIC Novo mesto, območni koordinator Tedna vseživljenjskega učenja za JV Slovenijo, v okviru projektov TVU in PU, razpisuje foto natečaj z naslovom UTRIP UČEČE SE SKUPNOSTI – DANES ZA JUTRI.

Slogan natečaja je DANES ZA JUTRI in je hkrati tudi vodilna tema letošnje Parade učenja 2017.
Pri izbiri fotografij vas popolnoma prepuščamo vaši lastni domišljiji in kreativnosti. V mislih imejte le namen, da morda s svojim pogledom na tematiko pomagate pri ozaveščanju pomena trajnostnega razvoja, ohranjanju naravnih virov in biološke raznovrstnosti.
Izrazite sebe in svoje poglede ter upodobite svojo vizijo za jutri.
Če je v vaši zbirki fotografij takšna, da ste v njej vidite naš slogan in ste nanjo še posebej ponosni oz. imate idejo, kako bi trajnostni razvoj približali ljudem skozi fotografijo in s tem pomagali pri ozaveščanju pomena trajnostnega razvoja, ohranjanju naravnih virov in biološke raznovrstnosti. Potem se nam pridružite in sodelujte v foto natečaju.

Kako sodelovati?
K širjenju individualne odgovornosti do zdravega okolja in prijazne družbe skozi fotografski objektiv lahko prispeva vsak z avtorsko fotografijo. Vsak avtor lahko na foto natečaju sodeluje z do petimi digitalnimi fotografijami v formatu JPEG. Fotomontaže so izključene, dovoljena je sprememba barv, svetlosti, kontrastov … Priporočena velikost fotografij 3000px (daljša stranica) in ločljivost 300 dpi (lahko večja, vendar naj velikost posamezne datoteke ne presega 5 MB). Pri slabši kakovosti organizator ne more zagotoviti sodelovanja fotografije na razstavi.
Za prijavo potrebujete izpolnjeno prijavnico, ki jo najdete na povezavi in poimenovane fotografije. Izdelke skupaj s podpisano prijavnico pošljite na e-naslov parada.ucenja.nm@gmail.com z zadevo elektronskega sporočila »za foto natečaj«.

Rok oddaje je 10. 5. 2017, nato pa bo tričlanska strokovna komisija izbrala tri najboljše fotografije in njihove avtorje tudi nagradila na Paradi učenja, ki bo 17. 5. 2017. Poslane fotografije bomo tudi raztavili v Gostišču Loka, v knjižnici pod krošnjami (Pumpnca) ter prostorih RIC-a Novo mesto. Objavili jih bomo na FB strani RIC-a Novo mesto, ACS-ja in spletni strani RIC-a in ACS-ja.
Želimo vam veliko navdiha in ustvarjalnih užitkov.