Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Wrong Moose & Harry

11 marca, 2016 @ 22:00

4€

Wrong Moose je štiričlanska zasedba, ki deluje v novojarškem štabu,glasbo povezuje surov in ekspresiven slog, ki dopušča razno eksperimentiranje. Svoj glasbeni izraz gradijo na spontanosti in igranju v živo, kar ustvarja njihov gibljiv in drveč zvok.
Moose se je premierno predstavil marca 2011 v Menzi pri Koritu na Metelkovi v Ljubljani. V letu 2012 so zmagali na natečaju Šourock 2012, se uvrstili v finale na avstrijskem natečaju Newcomer 2012 v Grazu ter igrali na večih prireditvah po klubih in festivalih na prostem.
Poleti 2013 so začeli sodelovati s producentom Petrom Deklevo in snemati prvenec. Album Silence That Roars je izšel 25.2.2015 v samozaložbi na LP gramofonski plošči in digitalnih platformah.

»Skladba Silence That Roars je polna poslušljivega kitarskegarazgrajanja in bend prikazuje v precej krvoločni stoner/hard-rockformi, svoje pa doda tudi žanru precej primeren vokal.«
– Jernej Trebežnik in Luka Jazbec (Hrupmag)

»Wrong Moose je eden mnogih novih in dobrih domačih in regionalnih bendov. Gre za zelo dober in resnično obetaven začetek. Na trenutke silovit. Vseskozi pa hard’n’heavy.«
– Terens Štader (Odzven)

»Prepričljivo, sočno in igrivo.«
– Peter Recer (Radio Študent)

Zasedbo Wrong Moose sestavljajo:

Aljaž Vesel, kitara
Gašper Kojek, bas kitara
Marko Kalič, bobni, tolkala
Matevž Gazvoda, kitara, vokal
Megafon, megafon

http://wrongmoose.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/wrongmoose

Harry, 3 fantje iz Ajdovščine, melodični punk- rock bend, ki je nastal 2002 pod vplivom skupin kot so Bad Rel…igion, Propaghandi, Satanic Surfers , … , iz močne lokalne hard core scene. Matej, David in Simon stvari počnejo na »DIY« (»Naredi sam«) način in igrajo punk -rock s ščepcem hard cora naravnost iz srca in manifestirajo kritične družbeno – politične situacije in osebne poglede na svet, se borijo proti apatiji ljudi, neznanju in strahu v družbi. Samo igranje glasbe jim predstavlja pobeg od njihovega vsakdanjega življenja in pridobivanje moči za boljši jutri!
Po svojih številnih nastopih po vsej Sloveniji (na vseh pomembnih slovenskih festivalih alternativne glasbe: OrtoPunk, No border Jam, City of …, Trnjefest, …) in istoimenskim albumom imenovanim »Harry«, leta 2005 izdanem na slovenski založbi Pancake records, je bil leta 2008 čas za drugo uradno izdajo. Po letu namenjenem snemanju albuma, posnetega v treh snemalnih delih, je album »Clowns and Monkeys« 24. april 2009 izšel v samozaložbi (Harrymusic), ravno na koncu turneje »Got Punk Tour 4«, skupaj s Slovenci Real Life Version in italijanskim bendom Tug of War. Turneja je vključevala skoraj vse slovenske in nekaj italijanskih mladinskih klubov (17 datumov turneje). V decembru 2009 imajo Harry za seboj svojo prvo evropsko turnejo skupaj z bendom Real Life Version (Francija in države Beneluksa). V letu 2010 Harry odigrajo »Ex – Jugoslavija Tour« z Tug of War (Italija) ob konec februarja in »Mini evropsko turnejo« po »domovinah piva« (Nemčija in Belgija) ob koncu marca. Drugi del »Mini evropske turneje« je bil opravljen v jeseni 2010, 3. del pa spomladi leta 2011, ko so Harry med drugim igrali tudi v številnih klubih v Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. Poleti 2011 pa so odprli festival Punk rock Holidays 1.1 in igral z bendi kot so: Bad Religion, NOFX, Hot Water Music, Strung Out, Bouncing Souls, The Real McKenzies, Total Chaos, Jingo de Lunch, … Ta nastop je bil uraden konec “promoviranja” drugega albuma.
V letih 2012 (13 nastopov) in 2013 (7 nastopov) imajo Harry le nekaj občasnih koncertov: Slovenija, Hrvaška, Belgija …
4.4.2014 so Harry izdali nov album posvečen domačemu mestu Ajdovščini – “Dead City System”. Jeseni 2014 s cimri Start at zero naredijo slovensko klubsko turnejo, ki je v sedmih mesecih zajela 14 slovenskih klubov.
Spomladi 2015 so bili Harry del Slovenske punk transverzale, ki je punk ponesla v 8 slovenskih krajev. Konec septembra in v začetku oktobra so ponovno s Start at zero v 14-dnevni turneji prekrižarili polovico Evrope (Nemčija, Belgija, Francija, Španija, Portugalska in Italija).
V letu 2016 lahko pričakujete 4. album Harry-ev.
Harry je bil vedno »D.I.Y.« projekt 3 fantov iz Ajdovščine in tak ostaja vse do danes.

https://www.facebook.com/Harry.Ajdovscina/?fref=ts
https://harrymusic.bandcamp.com/

Details

Date:
11 marca, 2016
Time:
22:00
Cost:
4€
Website:
https://www.facebook.com/events/515104368614540/#

Organizer

Galerija

Venue

Galerija