Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

V živo: Karmakoma + Kontradikshn

28 januarja, 2017 @ 21:00 - 23:55

5€

V soboto, 28.1. ob 21. uri v klubu gostimo dva izjemna banda.

Kontradikshn – skupina označena kot slovenska electro-rock mašina, ki na svojevrsten način zlepi skupaj nezlepljivo: breakbeatništvo, moderno elektroniko in drum’n’bass skozi (post) punk sporočila, ki so lahko intimna, osebna in odvisna od poslušalca. Sozvočje, ki rado povabi na hipnotični ples tudi ljudi z malo manj plesnimi navadami.
———————————————————————-
“Čisto zares: kako Prodigy sreča Laibach, na poti na špil srečata The Chemical Brothers in vsi skupaj zalutajo na koncert, ki se ti zgodi po dolgem času in le enkrat; spet mladi, sveži, relevantni in dostopni.”
– Jaša Lorenčič, Sigic.si (Slovenski glasbeno-informacijski center)
———————————————————————-
Leta 2013 je Kontradikshn osvojil 2.mesto na največjem festivalu za nove bende na območju bivše Jugoslavije – Demofest v Banja Luki, BiH (izmed 400 skupin je Kontradikshn osvojil 2.mesto in nastopal pred 5000 glavo množico). Kmalu za tem so leta 2014 izdali svoj prvi EP “Anatomy”, za katerega je sledila turneja po celotni bivši Jugoslaviji. Leto kasneje (2015) so bili po oceni MENT Ljubljana izbrani za TOP5 NOVIH slovenskih skupin in to leto so tudi veliko nastopali po Sloveniji, Hrvaški in Bosni. V 2016 so izdali debitantni studijski album “Reframing”, za katerega je kmalu sledila 8-dnevna turneja po Hrvaški, Srbiji, Bosni, Črni gori in Makedoniji. Kontradikshn so bili označeni kot slovenska electro-punk mašina in kot ena izmed bolj zanimivih novih skupin v živo na področju bivše Jugoslavije.

Karmakoma nastane leta 2011 v Krškem, kot spojina Eneja Mavsarja (vokal, kitara, programiranje) in Benjamina Kovača (bobni).
———————————————————————-
Skupina iz Krškega ponuja širok repertoar od hrupnih kitarskih nažigancij do umirjenejših nadubiranih ritmov, prepojenih z vijoličasto meglico, v kateri elektronski instrumenti ustvarijo iluzijo, da gre za številčnejšo zasedbo, na momente spominjajo na New Wave iz osemdesetih let, hkrati pa dodajo pečat aktualnosti.
———————————————————————-
Karmakomo sestavljaja poleg že omenjenih dveh še Jošt Drašler (Bas, sintetizator).
———————————————————————-
Prvenec ”Imagination & Mechanical Metamorphoses” izdan pri založbi ZARŠ (2014), v produkciji KARMAKOME in Petra Stojanovića, je logična posledica osupljive eksplozije kreativnosti in organiziranih eksperimentov. To je album, ki je Gregorja Samso preobrazil v bionični mrčes.
———————————————————————-
Karmakoma so glasbeni ustvarjalci, ki se na samosvoj način lotevajo manipulacije z zvokom in aranžmaji. Odlikuje jih resen in iskren pristop k ustvarjanju, ter energičen pri podajanju.
———————————————————————-
Udarna mešanica perverzne ”in-your-face” punkovske arogance in plesoče mešanice bobnov in elektronike niso več užitek in estetika vdajanja užitkom, temveč želja in njena katarzična komponenta. Ob ustvarjanju zvočne freske prehajajo iz popolnega miru v skoraj nevzdržen kaos, iz zavednega v nezavedno in iz rigidne budnosti v sanje. Karmakoma se v raziskovanju navezujejo na telesa, funkcije, fiziološke procese, občutja in užitke; da bi se povezovali v skladu s kompleksnostjo, ki bo naraščala sorazmerno z razvojem modernih tehnologij, ki si za tarčo jemljejo življenje.

Vstopnina: 5€

Dogodek podpira Mestna občina Novo mesto.

Details

Date:
28 januarja, 2017
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
5€

Organizer

Galerija

Venue

Galerija