Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

V živo: Daniel Vezoja s skupino

9 januarja, 2019 @ 20:00 - 22:00

5€

Koncert Daniela Vezoje s skupino v Galeriji Simulaker bo drugačen od vseh koncertov, ki so jih odigrali do sedaj. V intimnem ambientu galerije bodo igrali popolnoma brez vsakršnega ozvočenja. Poleg skladb, ki so na prvem albumu Where The Light Resides, bodo predstavili tudi nekaj novih komadov.

Daniel Vezoja – vokal, kitara
Dejan Slak – Wurlitzer, električne orgle
Borut Perše – kitara
Matin Koncilija – kontrabas
Tjaša Bizjak – violina
Uroš Bon – bobni

Daniel Vezoja je singer-songwriter, ki prihaja iz Brežic. Decembra 2016 je izdal prvi solo album z naslovom Where the Light Resides, ki je bil pri kritikih odlično sprejet in se je kljub izidu tik pred koncem leta, uvrstil na nekaj top 10 lestvic domačih albumov 2016. V živo ga je predstavil januarja 2017 s koncertom, ki so ga v živo prenašali na Prvem programu Radija Slovenija. Album sta najavila dva singla I Hope The Wind Knows (feat. Joanna Marie) in pa Suzanna Smiling.

Danielova samostojna glasbena pot se je začela po razpadu bivše skupine TrainStation. Takrat se je še bolj posvetil svoji prvi ljubezni – songwritingu. V javnosti je sam prvič nastopil na open micu v Dublinu. Tam se je zaljubil v lokalno glasbeno sceno in se vračal tja, kolikor je bilo to mogoče. Na ta način je prišel v stik s priznanim irskim producentom Gavinom Glassom s katerim je kasneje v Orphan Recodring studiu posnel svoj prvenec. Od izdaje prvega singla I Hope the Wind Knows je veliko nastopal. Med večje nastope sodijo otvoritve za Liso Hannigan, Damiena Jurada in Lolo Marsh v Kino Šiški, otvoritev za Dillon v A38 v Budimpešti, Festival Lent (Jurčkov oder), festival MENT, Indirekt festival v Beogradu, Ferrara Art Festival v Italiji, Canalaphopic festival v Dublinu.

VSTOPNINA: 5 €

Povezave:

www.danielvezoja.com
https://danielvezoja.bandcamp.com/ (album)
www.facebook.com/daniel.vezoja

YouTube:

I Hope the Wind Knows

Suzanna Smiling

Where The Light Resides

Recenzije albuma:

Mladina: http://www.mladina.si/178296/daniel-vezoja-where-the-light-resides/

Delo: http://www.delo.si/kultura/glasba/album-tedna-daniel-vezoja-where-the-light-resides.html

SIGIC: http://www.sigic.si/-no-depression-za-domaco-rabo.html

Vabljeni!

Details

Date:
9 januarja, 2019
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
5€

Organizer

Galerija

Venue