Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

V živo: Damir Avdić

3 decembra, 2016 @ 22:00 - 23:55

5€

Z navdušenjem napovedujemo koncert legendarnega Damirja Avdića v klubu LokalPatriot!!! Koncert bo v soboto, 3. decembra ob 22. uri.

Umetnik besede. Ostre kot britev, neposredne kot strel v glavo, iskrene kot srce. Brez kompromisov in iluzij zmede razjarjene punkerje in zakajene hiphoperje, odlepi zamišljenega intelektualca od šanka in zapre gobec tudi najbolj neolikanemu gobezdaču. Njegova beseda je žilava, napeta, drzna. Resnica boli in Diplomatz alias Damir Avdić jo razgali ognjevito, surovo in neizprosno. Pove jo s psihotičnim, vampirskim pogledom, zareže pa z grobim, močnim kitarskim riffom, ki prej pripada hardkorovski šoli kot pa kantavtorskemu klubu.

Damir Avdić alias Bosanski Psiho je vse v eni osebi – pevec, pesnik, kitarist, bend, kantavtor oziroma anti-kantavtor, igralec, pisec, mislec. Vse počne iz srca. S trezno glavo. Zmeraj udari naravnost v jedro problema. Marsikomu stopi na stari žulj. Do obisti razkrinka banalnost surove vsakdanjosti.

Od izida prvega romana “Na krvi ćuprija” in debitantskega solo albuma “…od trnja i žaoka” (Slušaj Najglasnije!) se je s pomočjo številnih koncertnih nastopov po državah bivše Jugoslavije hitro razširila legenda o bosanskem psihu Damir Avdiću. Z vsakim naslednjim albumom “Mrtvi su mrtvi”, “Život je raj” (oba Moonlee Records), “Main Kapital” in “Human Reich” (oba Kapital Rekord), ter najaktualnejšim “Manjina” je Damir Avdić potrdil status enega najpomembnejših avtorjev zadnjega desetletja, poleg tega pa si je prislužil še oznako najostrejšega pesnika Balkana.

Vstopnina: 5€ (vstopnice bodo na voljo na dan koncerta od 20. ure naprej)

Se vidimo!

Dogodek podpira Mestna občina Novo mesto.

Details

Date:
3 decembra, 2016
Time:
22:00 - 23:55
Cost:
5€

Organizer

Galerija

Venue

Galerija