Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

V Živo: Broken Lock

22 oktobra, 2016 @ 22:00 - 23:55

3€

V LokalPatriot-u v oktobru gostimo tudi belokranjske Broken Lock, ki že dve desetletji jadrajo po slovenskih klubskih odrih, in sicer v soboto, 22. oktobra ob 22. uri.

Prvi disk »Ater« (1999) je bil sprejet izjemno dobro in spada na sam začetek slovenskih stonerskih in trdorifovskih analov. Baje, da je ravno iz odmaknjenega belokranjskega, nikakor puščavskega juga, prvič na slovenskem zadišalo po visokooktanskih stonerskih rifažah. Sledila je plata »Endemic« (2002) in koketirala z drugače nabritimi sekvencami ter jih spajala z breakbeatovskimi crossover prijemi. Tretja plata naslovljena »Want to exit this ergastulum?« (2009) je izšla pri Založbi Radia Študent, odlikuje jo speglan zvok, kompleksni aranžmaji ter glasbeni gosti na trobenti in sintih.
Po dveh desetletjih dela se vračajo k bolj umazanim izhodiščem in začetkom. Četrta plošča »Unicorns we all chase«, ki je prav tako izšla pri Založbi Radia Študent se ozira po pristnem, direktnem in nikakor lahkotnejšem.

Broken Lock igrajo »polomljeno« glasbo nenavadnih bobnov, visokooktanskih kitar in nabritega basa. Njihov ambientalni matematični hardcore začini grungerski vokal z liriko o nesmislih bivanja, o težko pridobljenem in lahko izgubljenem, o neobstoječi odgovornosti, o kolesjih v katera smo nehote vpeti, o lažnih izhodih in slabih rešitvah tega sveta. Precej aktualno.

Broken Lock so:

Rihard Zupančič – vokal, kitara
Janez Weiss – kitara, vokal
Marko Bradica – bas
Julij Karin – boben
Jure Vlahovič – zvok

http://www.brokenlocked.com

Se vidimo!

Dogodek podpira Mestna občina Novo mesto.

Details

Date:
22 oktobra, 2016
Time:
22:00 - 23:55
Cost:
3€

Organizer

Galerija

Venue

Galerija