Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

V živo: BGL (Bacili & General Lojze)

3 februarja, 2018 @ 21:00 - 23:55

Z veseljem predstavljamo in napovedujemo projekt BGL (Bacili & General Lojze) – enkraten dogodek ob 35-letnici tako imenovanega “novega vala” v Novem mestu. Bacili in General Lojze so svojo glasbo predstavili že v “starem” LokalPatriotu, svojo visoko obletnico pa bodo prav tako praznovali v našem klubu, in sicer v soboto, 3. februarja ob 21.00.

Stična točka celotnega projekta je Borut Zirkelbach, ki je ustanovil tako Bacile kot Generala Lojzeta in je obenem avtor večine pesmi obeh skupin. Pol banda sestavlja današnji “novi val”, že aktivni mladi rockerji, otroci nekdanjih članov obeh bandov (živih in na žalost preminulih), ki so pustili svoj pečat v zgodovini novomeške glasbe. Dinamika in energija dogodka bo velika, saj bo potekala neformalna in duhovna simbolična predaja “alter rock štafete” med mlado in “staro” generacijo.

Na koncertu v LokalPatriotu bodo v živo odigrali 26 pesmi obeh bandov, seveda malce predelanih, rafiniranih in primernih sedanjemu času in tehnologiji, vendar z ohranjenim sporočilom, harmonijo in energijo vsake pesmi. Projekt bo band izpeljal brez vstopnin, samo z obilico dobre volje in odlične glasbe.

Vabljeni na unikaten dogodek ob prav posebni priložnosti!

Dogodek podpira Mestna občina Novo mesto.

Details

Date:
3 februarja, 2018
Time:
21:00 - 23:55

Organizer

Galerija

Venue

Galerija