Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Stand Up! – TEŠKY: Deseti brat stand up komedije

21 aprila, 2017 @ 20:00 - 22:00

3€ – 5€

Po dolgem medenju kot glavni lik na oder stopa Andrej Težak – Tešky kot DESETI BRAT STAND-UP KOMEDIJE.

Po tem, ko mu pred premiero ni nihče verjel, so na koncu vsi prikimavali. Tešky je nasmejal polno dvorano in potem še nekaj njih, zdaj je čas, da nasmeje tudi vas.
Tešky bo spregovoril o zaodrju slovenske glasbene scene, pa o vegetarijanstvu pri mesarju doma, o kmetovanju, če si Ljubljančan, nas zabaval z ukulele in harmoniko, očaral mladenko iz prve vrste, nas popeljal malček po robu sprejemljivega, vse v uri in pol gromkega smeha.

KDO JE DESETI BRAT STAND-UP KOMEDIJE?

Tešky je motor domače stand-up in reggae scene, na obeh je opravil pionirsko delo, ob tem, ko je menedžiral Big Foot Mamo, Magnifica in še vedno vroče S.A.R.S., pa je kot mentor in lovec na talente (turneja YoungGunZ, Akademija Panč) na sceno spravil številne mlade glasbenike in komike.

O njem pojeta Slon in Sadež in pripovedujejo komiki. Menedžer Pižame in Jonasa je vodja ljubljanskega kluba smeha 10ka in z Marino Orsag zagrebškega Studia smijeha, član legendarnih Komikaz, s Tinom Vodopivcem pa tudi oče festivala Panč.

Mož epskih zgodb, vegetarijanec, longboarder, potapljač, svetovni popotnik, bio kmet, biznismen, glasbenik in komik, ki je (in to ni laž!) daljni potomec nesojene neveste Jurčičevega Desetega brata, je svoje najboljše zgodbe zgostil v unikaten šov, v katerem bo klasični stand-up popeljal proti šaljivemu koncertnemu kabareju in dokazal ne le, da ne zna pokati vicev, ampak da ima tudi dve levi roki in glas goža.

IN ZAKAJ SE JE TA ŠOV SPLOH ZGODIL?

Tešky: »Vem da imam svoj slog, rad imam črn humor, veliko zgodb se je nabralo s turnej z glasbeniki in komiki, življenju na kmetih … sledim pa tudi zgledu kolega, ki se je po 30 letih vodenja drugega največjega stand-up kluba v Angliji odločil, da bo postal komik, ker je okoli njega toliko slabih komikov, ki dobro živijo od tega, da je preprosto moral poizkusiti.«

video: Pravi moški je vzdržljiv!

www.youtube.com/watch?v=VjE5BQHId2A

Odzivi:

“Stari full boljš kot sem pričakoval” (Jonas Ž, komik in medijska osebnost)
“Stari full boljš kot sva pričakovala” (Slon in Sadež, komika, voditelja, nekdanja varovanca)
“Stari full boljš kot smo pričakoval” (vsi komiki na premieri)
“pa ti si nafilal celo festivalno s to zajebancijo, boljš kot sem pričakoval” (Stane Težak, oče)

Dogodek podpira Mestna občina Novo mesto.

Details

Date:
21 aprila, 2017
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
3€ – 5€

Organizer

Venue

Galerija