Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Regijski posvet za pripravo resolucije o nacionalnem programu za mladino

16 maja, 2022 @ 10:00 - 14:30

Letošnje leto je evropsko leto mladih! Evropska komisija je leto 2022 posvetila vam – mladim in vas izpostavila kot pomembne nosilce sprememb in bistvene za izgradnjo miroljubnih in demokratičnih družb. V evropskem letu mladih si bomo tako v Sloveniji kot v evropski skupnosti prizadevali, da boste mladi dobili besedo in bo vaš glas slišan.
Želiš sooblikovati prihodnost mladih v Sloveniji?

Želiš sodelovati pri pripravi glavnega dokumenta za mlade v Sloveniji – Resolucije o Nacionalnem programu za mladino?

Si želiš, da bi bil tvoj glas slišan in bi prispeval k spremembam v družbi?

Potem pridi na regijski posvet jugovzhodne Slovenije za pripravo Resolucije o Nacionalnem programu za mladino, ki bo potekal v ponedeljek, 16. maja 2022 med 10.00 in 14.30 v Novem mestu, v Galeriji Simulaker (Vrhovčeva 1, 8000 Novo mesto).

Delavnice in dialog z odločevalci bodo potekale sproščeno, vendar sistematično po metodologiji svetovne kavarne, ko bodo mladi po načelu proste razprave in viharjenja možganov obravnavali sedem aktualnih tem:

– izobraževanje (formalno in neformalno),
– zaposlovanje in podjetništvo,
– bivanjske razmere mladih,
– zdravje in dobro počutje,
– okolje in trajnost,
– mladi in družba ter pomen mladinskega sektorja,
– kultura, ustvarjalnost, dediščina in mediji.

Na posvetu bodo prisotni tudi predstavniki odločevalcev – Urada RS za mladino, Ministrstva za kulturo in Mestne občine Novo mesto, s katerimi bomo poskušali priti do zaključkov, ki bodo pomagali sooblikovati boljšo prihodnost za mlade v Sloveniji.

Več informacij o dogodku najdeš TUKAJ, na dogodek pa se lahko prijaviš do četrtka, 12. maja prek spletnega obrazca – KLIK!

Vabljeni!

Details

Date:
16 maja, 2022
Time:
10:00 - 14:30

Organizer

Galerija

Venue