Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Otvoritev atrija: Patetico

11 junija, 2016 @ 22:00 - 23:00

5€ – 7€

Napovedujemo prestavljen koncert, ki bi se moral zgoditi na valentinovo, a je zaradi višje sile odpadel. Tokrat se nam bodo Patetico pridružili ob prav tako posebni priložnosti, otvoritvi atrija, v soboto, 11. junija ob 22. uri.

Po devetih letih je skupina Patetico lani spomladi objavila docela avtorsko ploščo “Vse je v redu z mojo dušo”. Na krilih novega gradiva piše novo poglavje v zgodbi, ki se je pred ducatom let začela na pri nas redek način. Patetico so zasijali kot komet, za katerega nihče natanko ne ve, zakaj sije tako močno, a ta sij vsi še kako čutimo.

In danes vse je domala tako kot prej. Le bolj zrelo, bolj sodobno, bolj sveže in bolj energično kot nekoč. Z istimi sredstvi, v skoraj enaki zasedbi, a s popolnoma avtorskim pristopom.

Izpoved skupine Patetico vodi filozofija, ki zagovarja tezo, da je patetičnost pozitivna lastnost. Temelji na vrhunskih glasbenih podlagah in izvedbi, na pronicljivem izpovednem vokalu ter melanholičnih, a hkrati razposajenih besedilih, ki se velikokrat spogledujejo s čisto poezijo. Njihova glasba izraža žlahtne prvine bluesa, jazza in swinga. Ljubek, žaloben vokal, tankočutna besedila in imenitna jazzovska instrumentalna zasedba združujejo čaroben preplet zvokov in besed.

Ideja in besedila: Rok Vilčnik – rokgre, vokal: Nika Perunović, bobni: Ciril Sem, klavir: Dejan Berden, kontrabas: Tadej Kampl.

Vabljeni!

Avtor naslovne fotografije: Dejan Bulut

Details

Date:
11 junija, 2016
Time:
22:00 - 23:00
Cost:
5€ – 7€

Organizer

Galerija

Venue

Galerija