Loading Events

« All Events

MIRKO & SAJKO: Predstavitev albumov ATILA in SAJKOSFERA … IN KNJIGE!

31 maja @ 20:00 - 23:30

8,00€ – 12,00€

MIRKO & SAJKO: Predstavitev albumov ATILA in SAJKOSFERA … IN KNJIGE! V petek, 31. 5. 2024, v LokalPatriotu.

Predprodaja: 8 €

Slorap veteran in fotr svojga stila, Vorkapićev Mirko, a veš un k ma brata, k se tud tepe, se vrača domov. V Novo mesto, v Patriota, z mikrofonom, z novim dvojnim albumom in avtobiografsko knjigo ATILA, ki sta jo 15 let po izidu njunega prvenca Teorija Đorđe Kesić spisala skupaj s producentom Timom Radovićem. Prvo slovensko rap zgodbo v knjigi, ki jo spremlja 16 novopečenih komadov na dveh diskih, bosta premierno predstavila svojim lokalpatriotom in Mestu, ki mu dolgujeta navdih.

Album ATILA je Mirkov sedmi solo album po Teoriji Đorđe Kesić (2008), Borec v meni (2011), Mesto je mrtvo (2014), Afera Majda Holc (2018), Supagrozny in Zob časa (2020) ter Morilne Veščine (2021). Spomnimo vas na znane štikle, ki so se nabrali v 16-letnem opusu: Nočne ulce, Kronika betona, Ni več tko, Dejte dnar, Razpaljotka, Odjebi Rudolf, Šmorn remix, Viva la revolucion, Cigo, Svet je slep, Zarota, Bog vojne, Fotr mojga stila, Jesen …

V tem času je sodeloval s praktično vsemi prepoznavnimi obrazi slovenskega hiphopa, obšel odre po Sloveniji in tujini, izdal preko 30 videospotov, mentoriral nove generacije slovenskih raperjev in predvsem ostajal zaprisežen prvotnemu sporočilu in ljudem, ki so ga spremljali od samih začetkov.

Po skoraj 13 letih čakanja in obupovanja pa je novomeška in slovenska rap scena postala bogatejša za še en pravi avtentičen rap album. Sajkoslav, ki je pustil svoj pečat na nekaterih Mirkovih vidnejših komadih, je v začetku aprila izdal svoj prvenec SAJKOSFERA. Sedem vratolomilskih kompozicij, ki jih spremljajo gosti od Nov’ga mesta do Lvova, je pokazalo, zakaj je Sajkoslav »najljubši raper tvojega najljubšega raperja« in še več od tega. Novo mesto bo lahko prvič v živo slišalo šuse iz SAJKOSFERE in še nekaj dodatnih komadov, ki jih ima »Žmohtni Mič« v paci.

Na špilu bosta svoje na odru povedala tudi preostala člana zasedbe Munje Records – Vuki Vuk in Fraw Blanka, prihaja tudi SamSatan in drugi gosti. Za afterparty bo s sukanjem rap hitov poskrbel legendarni novomeški DJ GAJO!

Details

Date:
31 maja
Time:
20:00 - 23:30
Cost:
8,00€ – 12,00€
Event Category:

Venue

LokalPatriot
Rozmanova ulica 21
Novo mesto, 8000 Slovenia
+ Google Map

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Karta: Mirko in Sajkoslav
10,00
222 available