Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

MetalPatriot (X-mas edition): Ater Era, Ambra, Cordura

25 decembra, 2017 @ 21:00 - 23:55

5€

Pred nami je šesti MetalPatriot. Božič bo obarvan v črno z Ater Ero, Ambro in Corduro.
V sodelovanju z Winter Days of Metal vam bomo popestrili praznike z dvema festivalskima vstopnicama, ki jo bosta prijela naključna obiskovalca.

ATER ERA je band, ki je nastal kot solo projekt leta 2006. Gre za band, ki z mešanico težko-metalnega in psihedeličnega zvoka izraža nelagodje in upor. Ater Era so posneli in izdali dva albuma, »In autumn’s solitary decline« (2011) in »Beneath inanimate grime« (2013), trenutno pa delajo na tretjem, do sedaj najbolj ambicioznem in zahtevnem projektu. Novejši material je žanrsko težje opredeljiv in se precej razlikuje od black metalskih korenin izraženih na prvih dveh albumih. Skladbe so daljše in bolj razgibane, v muziki je čutiti povečano prisotnost dooma in sludge-a, nadgradnja v obliki pristne psihedelije pa le še poudarja njihovo “težo”, s čimer Ater Era bolj kot kdajkoli prej izražajo odpor do zapsihirane družbene realnosti.

https://www.facebook.com/AterEraOfficial/
https://www.youtube.com/watch?v=zZh5Q9JmHPs&t=1606s

AMBRA – Tišina je prekinjena, luči so prižgane…. Megleno ljubljansko podzemlje je izpljunilo trdo, glasno in vnetljivo snov pod imenom Ambra. Četverica, ki jo sestavljajo Andrej Blatnik (kitara), Žiga Kroflič (kitara), Jani Premužič (vokal) in Robi Rep (bobni), je skupni imenovalec našla v glasbenem izrazu, ki navdihe išče v alternativnih glasbenih žanrih tršega konca spektra, ob vsem tem pa ne zanemarja niti svoje progresivne zapuščine, ki jo po premišljenih odmerkih priliva na ogenj avtorske glasbe.

Jeseni 2016 je Ambra izdala istoimenski prvenec, na katerem je moč najti pet avtorskih skladb, kmalu zatem pa je debitirala v živi izvedbi oddaje Afterparty na Radiu Študent.

FB: https://www.facebook.com/ambraband
SC: https://ambraband.bandcamp.com/
YT: https://www.youtube.com/channel/UCrl3OKcxh-MeYXAXm16m69Q
VI (RŠ Afterparty): https://vimeo.com/194176925

CORDURA je progresivna death metal skupina iz Slovenije. Glasbeno se navdihuje iz različnih glasbenih zvrsti in je unikatna. Skupino sta leta 2012 ustanovila kitarist Tim Draksler (Tim Draksler Project, Cvinger, Marax, ex-Eliminator, ex-Interceptor) in bobnar Grega Plamberger (Cvinger, Marax, Tim Draksler project). Leta 2013 je skupina sodelovala na natečaju “BATTLE OF “UNSIGNED” PROG METAL BANDS 2013 CONTEST”, kjer je osvojila drugo mesto. Leta 2014 so izdali prvi album, naslovljen “Astral Projection”, na katerem je vokalist César Vigouroux Gutiérrez iz Čila in veliko drugih gostov, kot na primer Josh Christian iz skupine Toxik.

Pozneje istega leta se je skupini pridružil Uroš Apat na bas kitari, Césarja pa je na vokalu nadomestil Nejc Heine (Cvinger). V letih 2014 in 2015 je Cordura igrala na koncertih po vsej Sloveniji, med drugim tudi na festivalih MetalDays v Tolminu in Live After Death v Komnu. Igrali so tudi kot predskupina na koncertih Huntress, Battlecross, God Hate Code in Nervecell. V tem času je skupina začela delati na drugem albumu, naslovljenem “Pantheon of Bionic Gods”. Album so posneli v devetih mesecih, in sicer med decembrom 2015 in avgustom 2016. Album vključuje 8 skladb, polnih zanimivih podrobnosti, pri nekaterih skladbah pa so kot gosti sodelovali tudi nekateri glasbeniki na kitari, violini in klavirju. Naslovnico albuma je naslikal gvatemalski umetnik Mario Lopez, album pa je bil izdan decembra 2016.

FB: https://www.facebook.com/CorduraOfficial/
Bandcamp: https://timdraksler.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=w1SWA-Po2DU

Vstopnina: 5 EUR

Vabljeni!

Dogodek podpira Mestna občina Novo mesto.

Details

Date:
25 decembra, 2017
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
5€

Organizer

Galerija

Venue

Galerija