Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

MetalPatriot: Valuk, Hangar 55, Brutart

20 oktobra, 2017 @ 21:00 - 23:55

5€

Začenja se nova sezona MetalPatriot v LokalPatriot-u. V petek, 20. oktobra 2017, bodo v klubu nastopili idrijski skrivnostni black metalci Valuk, oldschool heavy metal band Hangar 55 in death/doom zasedba Brutart. Vsem trem zasedbam je skupen pred kratkim izdan album.

VALUK:

Valuk je štiričlanska zasedba poimenovana po prvem karantanskem knezu, ki se je leta 2012 prebudila iz idrijskega podzemlja in pričela svoje temačno potovanje na površje z ustvarjanjem pagan black metala. Junija 2013 je izšel prvi single “Meč očetov”. Decembra leta 2014 je skupina objavila svoj prvi EP v samozaložbi s štirimi skladbami. Marca 2016 je skupina izdala single “Reka gori”, ki je napovedoval prvenec skupine, luč sveta pa je ugledal februarja 2017 pod imenom “Kri gotove smrti”. Album izdan v samozaložbi je požel veliko pozitivnih kritik tako doma, kot v tujini. Valuk nadaljuje svoje potovanje v slogu:

“Iz globin idrijskega podzemlja
se sence plazijo proti površju
in podoživljajo
preteklost slovenske grude.”

Facebook: https://www.facebook.com/ValukBand/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCDM1ksPDBTpM8uk_tAz4J0g
Bandcamp: https://valuk.bandcamp.com/

HANGAR 55:

Hangar 55* je energičen heavy metal bend, ki je bil ustanovljen leta 2014 in si vztrajno gradi svojo pot na glasbeni sceni. Dobro uigrana peterica je še s takratnim pevcem ustvarila šest avtorskih komadov. Kljub odhodu frontmana niso obupali in so še naprej delali na novih komadih. V letu 2016 se jim je pridružil sedanji pevec in bend je zalaufal s polno paro. Skupaj so naredili še dva nova komada in se začeli intenzivno pripravljati na prve koncerte. Prvi uspeh je bil zmaga na natečaju Battle of the bands v Medvodah kjer so za nagrado dobili snemanje videospota. To nagrado so izkoristili na najboljši možni način in nastal je videospot z naslovom “Gasoline”. Leta 2016 so začeli tudi s snemanjem prve plošče z naslovom “First aid”, ki je izšla decembra 2016 in bila zelo dobro sprejeta tako med publiko kot med kritiki. V prihodnosti si želijo predvsem, da bi nastopili na čim več različnih odrih, tako doma kot v tujini, in da bi ljudje uživali v njihovi glasbi.

Hangar 55* člani :
– Marko Hrženjak – Lead/ritem kitara
– Grega Jež – Lead/ritem kitara, back vokal
– Franc Stritar – Vokal
– Goran Tutič – Bobni
– Tilen Sušnik – Bas

https://www.facebook.com/hangar55/

BRUTART:

originalno l’art brut.

Jean Dubuffet je leta 1945 pod tem izrazom označil dela izvršena s strani tistih, imunih na umetniško kulturo v kateri posnemanje nima vloge; v katerih ustvarjalci jemljejo vse (teme, materiale, ritme, stile ipd.) iz lastnih osebnosti in ne iz osnov klasične umetnosti ali stilističnih trendov, in svoja ˝posebna kulturna dela˝ iskal po psihiatričnih bolnicah Švice in Francije, med družbenimi odpadniki in duševno sredino. In leta 2000 smo se v tej sredini našli naslednji glasbeni ne-umetniki:

Blaž Kelbl – vokal in kitara
Boris Pogačar – vokal in kitara
Kemal Alič – bas
Sebastjan Mulej – bobni in činele,

Vroči teden poletja 2003 so v studiu db-recordings na Bledu vdihnili nekaj brutart-izma v štiri pesmi, ki so jih združili pod naslovom “Arabske sanje”. Sledil je odhod Borisa in Kemala in prihod dveh novih članov Andreja in Erika. Z njima se je za Brutart začelo novo obdobje, kar odraža tudi plošča “Mimic” z izidom 14.12.2007. A prihodnost je bila dokaj nedejavna. Po odhodu Andreja so vse do leta 2015 iskali novega basista in ustvarjali za novo ploščo.

Roman (monstrum štiristrunskega krepela) se jim je pridružil leta 2015 in do 7. aprila 2017 so se posvetili snemanju nove plošče, ki jo je s svojim entuziazmom in hektolitri piva posnel, zmešal in zapekel Erik. Na novo oživljeni in polni zanosa so še štirikrat znašli na odru in tokrat ne gredo nikamor.

Facebook: https://www.facebook.com/BrutartBand/
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=QvFWQjUbqQA

Vstopnina: 5 eur

Se vidimo!

Dogodek podpira Mestna občina Novo mesto.

Details

Date:
20 oktobra, 2017
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
5€

Organizer

Galerija

Venue

Galerija