Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

konS ≡ ZapeSYNTHnica

10 januarja, 2022 @ 16:00 - 19:00

Mlade od devetega leta starosti naprej vabimo, da se nam pridružijo na delavnici z naslovom ZapeSYNTHnica, ki bo v ponedeljek, 10. januarja 2022 med 16. in 19. uro v Knjižnici Mirana Jarca (učilnica BeRi).

Zapesynthnica je sintisajzer na zapestnici. “Stepped-tone generator” je uradno ime sintisajzerja, ki bazira na čipu 555, njegov avtor Forrest Mims pa ga je leta 1982 poimenoval kar “Sound Synthesizer”, kasneje je med ljudmi dobil ime pod katerim ga danes večina pozna: Atari punk konzola. In zapesynthnica je stara ideja v novi podobi.
Na delavnici bodo udeleženci izdelali nosljivo zvočilo, ki je preprosto za izdelavo, vendar lahko zaradi možnosti kontrole s svetlobo nudi ure zabave. Zapesynthnica je krasna popotnica tako za tiste, ki delajo prve korake v svet diy sintetizatorjev zvoka, kot za tiste, ki jim bo s svojimi cv vhodi pomenila še en modul v sestavu modularnega sintisajzerja.

ℹ️ Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na borut.pelko@oldlokalpatriot.kulstik.com.
Delavnica je brezplačna.
Delavnica bo izvedena v skladu s z veljavnimi ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

——————————————————————————
Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Details

Date:
10 januarja, 2022
Time:
16:00 - 19:00

Organizer

Galerija

Venue