Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

konS ≡ Potiskanju pikslov nasproti

14 februarja, 2022 @ 16:00 - 19:00

Mlade od štirinajstega leta starosti naprej vabimo, da se nam pridružijo na delavnici z naslovom Likovni tokokrog, ki bo pod mentorstvom Jurija Podgorška potekala v ponedeljek, 14. februarja med 16. in 19. uro v Knjižnici Mirana Jarca (učilnica BeRi).

Rad/a igraš video igrice in se sprašuješ, kako so ustvarjene? Se želiš tudi ti naučiti osnov programiranja igric? Te zanimajo odprtokodni programi?
Potem si vabljen/a, da se pridružiš delavnici, na kateri bomo spoznali osnove programiranja na primeru preprostih iger. Programiranja se bomo učili v jeziku Racket iz “družine” programskih jezikov LISP.
V uvodu (v uvod!) boste spoznavali razvojno okolje, sintakso jezika in temeljne gradnike pri programiranju. Cilj delavnice je tudi pokazati, da programiranje ni veščina, ki zahteva vnaprej dane sposobnosti, ampak se ga lahko začne učiti prav vsaka in vsak!

ℹ️ Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na borut.pelko@oldlokalpatriot.kulstik.com.
Delavnica je brezplačna.
Delavnica bo izvedena v skladu s z veljavnimi ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

——————————————————————————
Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Details

Date:
14 februarja, 2022
Time:
16:00 - 19:00

Organizer

Galerija

Venue