Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

konS ≡ modul // Andrej Fon & Svetišče svetega strahu // otvoritveni performans

17 junija, 2022 @ 20:00 - 21:00

V Novo mesto prihaja konS modul, ki ga bomo odprli z otvoritvenim performansom multiinštrumentalista šč , mehanizirano skulpturo danskega skladatelja in zvočnega umetnika Lauritsa Jongejana.

»Človek vs. stroj« ali »človek + stroj«? Odgovor bosta podala šč s kompozicijo, pripravljeno posebej za to priložnost ter . , ki bo s svojim razkošnim glasbenim znanjem ter improvizacijo (so)ustvaril , ki jih proizvaja računalnik v jedru svetišča ter osem medeninastih plošč, ki obdajajo njegovo jedro , ki jih iz svojih inštrumentov izvablja mojstrska človeška roka.

Enkratni dogodek se bo odvil , . . (v prostorih bivše prodajalne OnaOn).

Doktor je slovenski glasbenik (klarinet, saksofon, gajda, brenkala, tolkala, petje, doma narejena glasbila..). Ukvarja se z glasbo različnih žanrov ( rok v opoziciji, no wave, ljudska glasba, free jazz, svobodna improvizacija, kantavtorstvo ). Igra ali je igral v skupinah( Strahuljarji, Kraški Solisti, Horda grdih, Žoambo žoet workestrao, Barka tone in bele plombe, Buče 4, Samo gromofon, Tropičja, Olfamož, Oholo!, Svojat ), kot tudi v raznih ad hoc glasbenih zasedbah z slovenskimi in tujimi glasbeniki (Irena Tomažin, Marko Karlovčec, Seijiro Murayama, Haradhan das Baul, Salamandra salamandra…). Ukvarja se tudi s pesništvom, gledališčem, izdelovanjem glasbil in izvajanjem glasbenih delavnic, komponiranjem glasbe za animacije in predstave ter se udejstvuje kot pedagog.

Projekt — je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Details

Date:
17 junija, 2022
Time:
20:00 - 21:00

Organizer

Galerija

Venue