Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

konS ≡ BridA: Izdelava vesoljskih plovil I delavnica

7 marca, 2022 @ 15:30 - 18:00

Mlade od sedmega leta starosti naprej vabimo, da se nam pridružijo na delavnici z naslovom Izdelava vesoljskih plovil, ki bo potekala pod mentorstvom umetniškega kolektiva BridA.

Delavnica bo izjemoma potekala v MC Oton (Župančičevo sprehajališče 1, Novo mesto), začeli pa bomo že ob 15.30 uri.

Delavnica bo zajemala izdelavo vesoljskih plovil in razumevanje potovanja po vesolju. Znanstveno tehnološki napredek nam je v zadnjih desetletjih omogočil, da lahko danes bolje razumemo vesolje in ovire, ki nas čakajo pri potovanju na druge planete.

Človeštvo je skozi zgodovino premagalo meje svojih fizičnih in mentalnih sposobnosti. Tako kot znanost in tehnologija je k osvajanju vesolja pripomogla velika mera kreativnosti in ustvarjalnosti. Umetniške in vizionarske stvaritve so skozi vso zgodovino navdihovale znanstvenike pri projektiranju vesoljskih plovil, ki so prvega človeka popeljala v neizmerno vesolje.

Z uporabo različnih materialov ter veliko mero umetniškega navdiha bodo sodelujoči izdelali izdelek, ki bo imel hkrati tudi funkcijo letenja. S strokovno pomočjo mentorjev bodo sestavili raketne modele, ki bodo lahko vzleteli s pomočjo vodnega tlaka. Za izstrelitev vodnih raket bomo skupaj izdelali tudi vzletno rampo, ki bo omogočala varno izstrelitev vodne rakete na daljavo.

ℹ️ Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na borut.pelko@oldlokalpatriot.kulstik.com.
Delavnica je brezplačna.
Delavnica bo izvedena v skladu s z veljavnimi ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

——————————————————————————
Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Details

Date:
7 marca, 2022
Time:
15:30 - 18:00

Organizer

Galerija

Venue