Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

konS ≡ BridA: Biometrični portreti I delavnica

21 marca, 2022 @ 17:00 - 19:00

Mlade od devetega leta starosti naprej vabimo, da se nam pridružijo na delavnici z naslovom Biometrični portreti, ki bo pod mentorstvom umetniškega kolektiva BridA potekala v ponedeljek, 21. marca med 17. in 19. uro v Knjižnici Mirana Jarca (učilnica BeRi).

Izmerjena resničnost je s tehnološkim napredkom postala ogledalo naše družbe. Umetniška delavnica se na kritičen in kreativen način dotakne problematike zajemanja zasebnih podatkov z uporabo različnih merilnih naprav in senzorjev, ki so implementirani v pametnih telefonih, urah, avtomobilih, hladilnikih ipd. Te naprave merijo in zbirajo naše osebne informacije kot so prstni odtisi, očesne zenice, srčni utrip, kje se nahajamo, starost, spol, navade in še in še. Z vsemi zbranimi podatki lahko o osebi izvemo veliko ter iz njih sestavimo natančen osebni profil. Ko analiziramo zbrane informacije ugotovimo, da gre za zbiranje podatkov, te podatke pa lahko preko različnih algoritmov in programskih aplikacij pretvorimo v likovne informacije kot so barve, in likovne kompozicije.

Skupaj bomo poiskali kje so v meritvah skriti kreativni in umetniški potenciali in kako jih razumemo ter kako jih lahko uporabimo za slikanje. Preko razmišljanja in analize zajetih informacij bomo skupaj poiskali kakšna naj bi bila naša sodobna biometrična podoba.

ℹ️ Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na borut.pelko@oldlokalpatriot.kulstik.com.
Delavnica je brezplačna.
Delavnica bo izvedena v skladu s z veljavnimi ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

——————————————————————————
Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Details

Date:
21 marca, 2022
Time:
17:00 - 19:00

Organizer

Galerija

Venue