Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

konS ≡ BEAM TEAM: Žarčim oblike I delavnica

28 marca, 2022 @ 17:00 - 30 marca, 2022 @ 19:00

‼️ Meniš, da video mapiranje lahko postane tvoj medij? Te zanima, kako lahko prežarčiš video na instalacije, gledališke kulise in pročelja stavb?

Udeleženke in udeleženci delavnice, ki je namenjena starostni skupini 14+, se bodo seznanili s tehničnimi zakonitostmi izvedbe mapirane video projekcije in s pripravo različnih oblikovnih vsebinskih rešitev. Vključeni bodo v proces izdelave tridimenzionalne konstrukcije namenjene video mapiranju in prispevali vsebine za izbrane površine končne prostorske kompozicije.

Cikel treh delavnic obsega kratek uvod in prikaz primerov video mapiranja, praktično vajo v programski opremi za video mapiranje – MadMapper, pripravo vsebin (vizualizacij) in izvedbo mapirane videoprojekcije.

➡️ O mentoricah:

Stella Ivšek, Anja Romih (BEAM TEAM / V2V) sta intermedijski umetnici, ki se ukvarjata z vizualizacijo zvoka, video animacijo in scenografijo, ter se kot VJ-ki s svojima aliasoma 5237 in SMECH že več let pojavljata na različnih glasbenih in umetniških festivalih in dogodkih. Z Društvom Ljudmila sodelujeta kot kuratorki cikla dogodkov PifLab: V2V (video to video), ki so namenjeni ustvarjalcem na področju video umetnosti, video instalacij in vizualizacij. Platforma stremi k odprtemu pretoku umetniških in tehnoloških praks, vzpostavljanju prostora za refleksijo in prezentacijo ustvarjalnega dela ter pretoku znanja. V letu 2020 sta skupaj z Alešem Zupancem mentorirali delavnico Laboratorija Svetlobne Gverile, katere rezultat je bil avdio-vizualna interaktivna instalacija, predstavljena na festivalih Svetlobna Gverila, Pixxelpoint in InSonic ZKM Karlsruhe.

ℹ️ Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na borut.pelko@oldlokalpatriot.kulstik.com.
Delavnica je brezplačna.
Delavnica bo izvedena v skladu s z veljavnimi ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.
——————————————————————————
Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Details

Start:
28 marca, 2022 @ 17:00
End:
30 marca, 2022 @ 19:00

Organizer

Galerija

Venue