Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Jazz večer: Mountain mist

20 aprila @ 20:00 - 23:30

5,00€
Jazz večeri se vračajo v kavarno LokalPatriot!
V soboto, 20. 4. 2024, bo nastopila zasedba Mountain Mist.
Karte: 5 evrov
Mountain Mist je skupina, kjer se srečujejo jazz, neo-soul in klasična glasba, vabi v svoj svet
avtorskih kompozicij in unikatnih aranžmajev jazz standardov. Člani te zasedbe so:
Tijan Grašič – bobnar, ki je končal Konzervatorij za glasbo in balet Ljubljana leta 2023, pričel študirati jazz bobne še isto leto kot edini bobnar prve generacije jazzovskih študentov na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Sodeloval je že s številnimi glasbeniki, kot so: Primož Grašič, Big Band RTV Slovenija, Big Band Akademije za Glasbo v Ljubljani, pianist David Gazarov, trobentač Alex Sipiagin, basist Mario Mavrin, pianist Blaž Jurjevčič, basist Aleš Avbelj, pianist Marko Churnchetz, bobnar Alvin Queen in drugi …
Pianist Aljoša Kavčič je del prve generacije študentov jazz smeri Akademije za glasbo v Ljubljani, pod mentorstvom vrhunskega pianista Marka Črnčeca in je šolanje na Konservatoriju za glasbo in  balet Ljubljana zaključil v 2023. Je prejemnik Škerjančeve nagrade za izjemne uspehe pri umetniškem uveljavljanju šole, dobitnik dveh 1. nagrad in zlatih priznanj na TEMSIG-u v kategorijah jazz komorne ter jazz solo v letu 2022 in 2023. S TG Kvartetom je nastopil v oddaji Prva vrsta in igral na različnih jazz festivalih. Redno nastopa s priznanimi glasbeniki kot so Primož Grašič, New swing quartet, Mario Mavrin, Aleš Rendla, dvakrat je tudi nastopil kot solist z Big bandom RTV Slovenije,… Učil se je od virtuozov, kot so Danny Grisset, Jason Lindner, Pedro Martins, Gregory Hutchinson in Alex Sipiagin.
Jernej Vindšnurer kontrabasist, aranžer in skladatelj. Po uspešno opravljeni maturi na konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, je študiral na akademiji za glasbo v Grazu, kjer je diplomiral z odliko. Do sedaj je izdal šest albumov ter bil za enega izmed njih, skupaj s »Big band Bjelovar&Matija Cvek« nominiran za Porina(najbolj ugledna glasbena nagrada na Hrvaškem). Osvojil je je prvo mesto na mednarodnih tekmovanjih v Trevisu in St. Pöltenu, kot tudi na državnem tekmovanju(Temsig). Poleg kontrabasa je eden od vodilnih (kromatičnih) orgličarjev na slovenski sceni, kjer redno nastopa kot solist. Aktiven je tudi v domačem okolju, kjer je dirigent big banda Domžale.

Details

Date:
20 aprila
Time:
20:00 - 23:30
Cost:
5,00€
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/929651305293684

Venue

LokalPatriot
Rozmanova ulica 21
Novo mesto, 8000 Slovenia
+ Google Map

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available