Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

GS: Pogovor_ByeByeWorld.exe [Trampuž, Prodanović, Kropivšek]

24 januarja, 2021 @ 19:00 - 20:00

> byebye.worldexe.net < Spletni pogovor v živo z Nejcem Trampužem, Srđanom Prodanovićem in Timom Kropivškom. Pogovor bo moderiral Adrijan Praznik. Umetniški projekt ByeByeWorld.exe je generator kolaža, ki deluje kot interaktivna avdiovizualna aplikacija. Skupaj z umetnikom Nejcem Trampužem jo razvija programer Srđan Prodanović, za zvočno opremo pa skrbi Tim Kropivšek. Gre za drugi del World.exe projekta, ki v teh turbulentnih časih zavzema digitalno obliko. Interaktivni generator ustvarja kolaže nadrealističnih krajin, interakcija pa tokrat temelji na toku novic, bolj ali manj tesno povezanih z okoljsko problematiko.

Prenos v živo lahko spremljate na Facebook strani Galerije Simulaker –> https://www.facebook.com/GalerijaSimulaker

___
Nejc Trampuž (1993) je eden izmed dobitnikov nagrade PS37, ki jo je v letu 2019 podelila Galerija Simulaker. Umetnik deluje na področju fotografije in intermedijske umetnosti.

Srđan Prodanović (1984) je razvijalec programske opreme. Že od začetka svoje poklicne poti pa prisostvuje tudi pri kreativnih, umetniških in glasbenih projektih.

Tim Kropivšek (1993) je intermedijski umetnik, ilustrator in glasbenik. V svojih družbenokritičnih umetniških delih se pogosto zavzema za naravovarstvo.

___
Program Galerije Simulaker podpirata Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Novo mesto.

Details

Date:
24 januarja, 2021
Time:
19:00 - 20:00

Organizer

Galerija

Venue