Nakup vstopnic možen tudi na vratih na dan dogodka po prodajni ceni.
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Galerija zvoka: Zok in George – Razdvajanje svetov

23 decembra, 2021 @ 19:00 - 20:00

“Galerija zvoka” je nov koncertni cikel, v katerem izkušeni eksperimentalci in glasbeni improvizatorji raziskujejo akustično specifičen in zahteven prostor Galerije Simulaker. Leto 2021 bosta z elektronskim glasbenim performansom zaključila Zok in George, njun v celoti improviziran nastop z naslovom »Razdvajanje svetov« pa si boste lahko prek Facebook strani in YouTube kanala LokalPatriot ogledali v četrtek, 23. decembra ob 19. uri.

Zok in George sta svoje skupno glasbeno raziskovanje začela ob koncu leta 2012 z nastopom »Hrup ob koncu sveta«, ki ga je napovedoval starodavni majevski koledar. Ker se mitološka prerokba ni uresničila in se nenadna prekinitev življenja na Zemlji ni zgodila, sta s performansom »Sedem let po koncu sveta« leta 2019 v Galeriji Simulaker raziskovala razpad sveta drugačne vrste – počasno in ciklično destruktivnost, ponazorjeno z zanko magnetofonskega traku, ki se je ob zaključku koncerta simbolično pretrgala.

Zdi se, da je razkroj sveta od njunega zadnjega koncerta dobil še dodaten zagon, navdih za najnovejše zvočno raziskovanje in logično nadaljevanje premislekov umetniškega dvojca pa je knjiga »Razdvajanje svetov« avtorja Adriana Predraga Kezeleta. Ob krizi vrednot današnjega časa je tudi tokrat v ospredju cikličnost – po teoriji avtorja knjige redki naravni ritmi planetarnih razmerij narekujejo tempo zgodovinskih družbenih sprememb. Antiki sledi temačni srednji vek, ki se prelije v svetlo renesanso,…

V katerem delu cikla se nahajamo v 21. stoletju? Kaj sledi? Planetarni pojav razdvajanja svetov se navzven kaže v izraziti polarizaciji družbenih odnosov, sobivanje ni več možno in vsaka izmed frakcij izbere svojo smer nadaljnje poti. Nove realnosti ne predstavljata več dve polovici istega, temveč nastaneta dve novi celoti.

V eno smer svojo pot nadaljuje pretrgani trak, v drugi se zbudi odmev vetra.

Vabljeni k ogledu!

Glasbeni cikel “Galerija zvoka” je podprt s strani Ministrstva RS za kulturo.
Dogodke zavoda LokalPatriot podpira Mestna občina Novo mesto.

Details

Date:
23 decembra, 2021
Time:
19:00 - 20:00

Organizer

Galerija

Venue