Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Čao Portorož & Natriletno Kolobarjenje S Praho

20 februarja, 2016 @ 22:00

7€

NATRILETNO KOLOBARJENJE S PRAHO

»Domači album leta? Čisto možno. Že januarja. Ja.« – Večer

»Kompleksnost vsebine, ki jo definirajo nenadna nihanja med petjem, imitacijo šumov, agresivnim kričanjem in teatralnim pripovedovanjem.« – Radio Študent

»Ena najbolj presenetljivih plošč slovenske glasbe zadnjih let. V teh ziheraških časih pogumna glasba.« – Vikend magazin

»Manifest generacije, ki ji je skoraj uspelo … dobiti službo, narediti kariero, imeti stanovanje ter družino.« – Delo

»Kakor, da bi Srečko Kosovel ustanovil punk bend.« – Primorske novice

Natriletno kolobarjenje s praho je projekt, ki je nastal na pobudo avtorja in režiserja Jureta Novaka ob izidu njegove druge pesniške zbirke, Stare pesmi, leta 2011. K sodelovanju je povabil svojega starega prijatelja, vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha (ReLight, Same babe, Zaklonišče prepeva).
Natriletno kolobarjenje je osrediščeno v dodani vrednosti spoja kompleksnih, pesniških besedil z raznorodnimi glasbenimi pristopi, ki črpajo iz pankersko grandžerskega generacijskega ozadja avtorjev. Leta 2013 sta Novak in Buh na festivalu KantFest v Rušah prejela Zlato kanto, prvo nagrado, ki je vključevala snemalni dan v studiu 22 mariborske RTV.
Tam sta posnela osem skladb, ki tvorijo prvenec Natriletno kolobarjenje s praho, v obdelavo pa sta skladbe vzela še Igor Vuk (N’Toko, Moveknowledgment) ter Gregor Zemljič (Random logic, Earresistible mastering). Rezultat je kompaktna in energična plošča, ki se giblje med družbenim angažmajem in intimnimi vpogledi v sodobni vsakdan.

ČAO PORTOROŽ

Čao Portorož ne marajo dolgih predstavitev. In taki so tudi njihovi komadi. Udarne in jedrnate vinjete, kjer se punk in indie kitarski rock prepleta s pop obrazci, lahko smatramo kot poklon alternativnemu rocku 90-tih na eni in novovalovskim obrazcem jugo šole na drugi strani. Na prvencu Čao Portorož, izdanem februarja 2011, robate drveče kitarske rife z nasekano dinamiko in melodičnimi pop kavlji, punktirajo nadrealistična, fragmentirana besedila.
Material za prvi album so julija 2010 posneli v svojem vadbenem prostoru, produkcijske in snemalne napotke je dodal Žare Pak, ki je posnetke kasneje zmiksal v studiu Lotos Music. Mastering je delo Janeza Križaja.drugi album, prav tako naslovljen Čao Portorož je izšel decembra 2013 pri založbi Kapa. Snemanje je potekalo v dvorani Gustaf v Mariboru. Za tehnično mojstrstvo in obračanje knofov je spet poskrbel Žare Pak, za mastering Janez Križaj, za vizualno podobo pa Mina Fina.
Čao Portorož so ljubljanska skupina, ki jo sestavljajo Ivian Kan Mujezinović (bas, vokal), Gregor Andolšek (kitara, vokal), Anže Petrič (kitara) in Aljoša Cetinski (bobni). Združeni leta 2009 za potrebe pristnega muziciranja ob petkih zvečer, so nastopali po okoliških klubih (glej koncertno kronologijo), po letu in pol pa začutili potrebo, da nastali material tudi izdajo.
https://caoportoroz.bandcamp.com
https://kaparecords.bandcamp.com/album/ao-portoro
Predstavitvene spote si ogledate na povezavi:

Details

Date:
20 februarja, 2016
Time:
22:00
Cost:
7€
Website:
https://www.facebook.com/events/894358360680763/

Organizer

Galerija

Venue

Galerija