Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

4. SPP: Projekcija filma “Jutri” (v originalu Demain)

21 septembra, 2017 @ 20:00 - 23:00

O filmu Jutri (v originalu DEMAIN) avtorjev Cyrila Diona in Melanie Laurent: Podnebje se spreminja. Dokumentarni film Jutri se namesto na najslabše možne scenarije osredotoča na ljudi, ki predlagajo rešitve, in na njihova dejanja. Človeštvu grozi propad ekosistemov, 30-letniki Cyril, Mélanie, Alexandre, Laurent, Raphäel in Antoine pa raziskujejo svet in iščejo rešitve, ki lahko rešijo njihove otroke in s tem tudi prihodnje generacije. Z najbolj uspešnimi poizkusi na vsakem izmed področij (kmetijstvo, energija, življenjski prostor, gospodarstvo, izobraževanje, demokracija,…) poskušajo ponovno sestaviti sestavljanko, ki bi lahko povedala novo zgodbo prihodnosti. Dokumentarec je na Festivalu evropskega in mediteranskega filma 2016 prejel nagrado Cezar. Več o filmu: https://www.demain-lefilm.com/en/film.

Predvajanje filma poteka v okviru 4. Slovenskega podeželskega parlamenta. Več informacij o dogodku in registraciji najdete na spletnih straneh www.drustvo-podezelje.si in www.program-podezelja.si.

Projekcijo filma podpirata FIVIA Vojnik – distributer filma v Sloveniji in LokalPatriot – osrednji in neodvisni producent v dolenski regiji.

Partnerji 4. Slovenskega podeželskega parlamenta: Mreža za podeželje, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Zadružna zveza Slovenije, z.o.o., GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, Zveza slovenske podeželske mladine, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, LAS Dolenjska in Bela krajina in PREPARE – partnerstvo za podeželsko Evropo.

Details

Date:
21 septembra, 2017
Time:
20:00 - 23:00

Organizer

Galerija

Venue

Galerija