Kulturno-kreativni sektor

Avtorske pravice za akterje na področju KKI

Objavljeno 21.05.2021, avtor patriotmin

9. jun | 11:00–13:00
Na spletu

Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost vabi na delavnico Avtorske pravice za akterje na področju KK.

Ustvarjalke* navadno želijo zaščititi svoje pravice v odnosu do naročnic avtorskega dela in v odnosu do njenih uporabnic. Pri tem se pogosto dogaja, da ne poznajo dobro področja avtorskega prava in avtorskih pravic, ki jim pripadajo, zato tudi ne uspejo iztržiti največ iz svojega avtorskega dela.

Da bi okrepile znanje akterk v sektorju, pripravljamo delavnico, na kateri bo odvetnica Urša Chitrakar predstavila osnove avtorskega prava. Predstavljene bodo temeljna pravila in definicije osnovnih pojmov avtorskega prava ter odgovori na vprašanja o tem, kaj je avtorsko delo, kdo je avtorica, kako nastanejo in koliko časa trajajo avtorske pravice, katere avtorske pravice ima avtorica, kakšna so temeljna pravila glede uporabe avtorskih del in kako so avtorske pravice omejene.

Delavnica, ki bo potekala v sredo, 9. junija ob 11:00, bo izvedena preko spleta. Na delavnico se je potrebno predhodno prijaviti in sicer najkasneje do petka, 4. junija, saj je število mest omejeno. To storite tako, da pošljete mail na marusa.golob@asociacija.si.

Dostop do spletne delavnice bodo prijavljeni prejeli naknadno po elektronski pošti.

*V besedilu uporabljeni in zapisani izrazi v slovnični obliki za ženski spol se uporabljajo kot nevtralni za vse spole.